TOLIKO BODO PLAČANI SVETOVALCI PIRANSKEGA ŽUPANA: Koliko jih je sklenilo pogodbe z občino Piran?

Piran

Koga je novi piranski župan Đenio Zadković imenoval v svoj krog svetovalcev, smo pred dnevi že poročali. Gre za ljudi, s katerimi je sodeloval že med volilno kampanjo in kot je povedal za Primorske novice, se je zanje odločil na osnovi njihovega dosedanjega dela v zasebnem sektorju.

Aleš Dobravc (skrajno levo), ki je Zadkoviću že svetoval, vendar ni zaposlen kot novi svetovalec, poleg njega sedi Andrej Babnik, ob Zadkoviću sedi Špela Elizabeth Povše, poleg nje sedi nepoklicni podžupan Gabrijel Franca, poleg njega sedi Bruno Kuzmin. Stojita Boris Capuder in Niko Mally, podporna člana. Fotografija je nastala pred volitvami. Foto: Facebook Gibanje Portorož

Kot smo že poročali, je za poklicnega podžupana Zadković imenoval Karla Radovca, za nepoklicna podžupana pa Manuelo Rojac in Gabrijela Franco. Svetovalka za davke in finance bo Špela Elizabeth Povše, za odnose z javnostmi in splošne zadeve Bruno Kuzmin, za komunikacijo s svetniki in delno področje turizma Andrej Babnik, za okolje in prostor Andraž Starčič, za razvoj in gospodarstvo Domen Legat.

Redno je v kabinetu piranskega župana zaposlen le Starčič, za obdobje šestih mesecev. Njegova plača znaša 1269 evrov bruto mesečno. Ostali svetovalci so preko svojih podjetjih sklenili z Občino Piran pogodbe v vrednosti 3000 evrov brez DDV mesečno, prav tako za obdobje šestih mesecev, piše časnik.

Svetovalec za razvoj in gospodarstvo Legat bo svoje delo opravljal eno leto za 1666 evrov mesečno. Kot smo že poročali, se je Legat odpovedal plači in jo bo namenil socialno najbolj ogroženim Pirančanom. V navedene zneske so že vključeni potni stroški in malica.

Po šestih mesecih se bo Zadković odločil, s kom bo še naprej sodeloval in kakšna bo oblika sodelovanja s piransko občino. Kot je še zagotovil, ne bodo nadaljevali sodelovanja vsi svetovalci, saj imajo tudi druge obveznosti v lastnih podjetjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  19 .01. 2019 ob  20: 16
Kaj pa tisti tip zadaj na fotografiji počne na Občini? Še en samaritanec z nekimi lastnimi interesi...
robot |  18 .01. 2019 ob  16: 02
13
hmm, hahaha
Belzebub |  18 .01. 2019 ob  15: 06
18
Očitno stanujejo daleč in dosti pojejo.

Za skoraj 100.000 v 6 mesecih bodo morali doooosti pamenega svetovati.
Janez Novak |  18 .01. 2019 ob  14: 10
36
Ma koga farbajo ti strokovnjaki in župan?! Pogodbe samo 6 mesecev, ker imajo potem obveznosti v lastnih podjetjih?! A sedaj bodo pa lastna podjetja sama zase skrbela? Đenio, tvoja volilna obljuba je bila transparentnost torej povej, da je 20.000 € brez DDV znesek, ki ga lahko uporabiš za enega partnerja ne, da bi moral narediti javni razpis. Zato tudi 12 mesečna pogodba za 1.666 €, saj nanese kanček manj kot 20.000 €. Hitro se je začelo zavajanje in laganje.
ManofSteel |  18 .01. 2019 ob  12: 44
-13
"Istriano" ti si tudi en strokovnjak...sodeč po tvojih komentarjih...ampak samo za nabijat bale tukaj po spletu. Dejanja...ne besede. Ti kje oz. kdo si ?
Istriano |  18 .01. 2019 ob  11: 36
16
Sami "strokovnjaki".