TO SREDO V KOPRU: O tartufih, tropinah in namakanju oljk

Koper

To sredo, 20. junija, se bo v sklopu Dneva odprtih vrat Inštituta za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča Koper odvilo več zanimivih dogodkov.

Sprva bodo že v jutranjih urah na sedežu Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (Garibaldijeva 1 v Kopru) spregovorili o skrivnosti tartufovAndrej Piltaver bo imel kratko predavanje o tartufih, debata bo tekla tudi o sledljivosti porekla tartufov in gojenju tartufov v Sloveniji. V drugem delu srečanja, ki se bo odvilo v Oljarni Lisjak, pa bodo udeleženci imeli možnost tudi degustirati različne izdelke iz tartufov.

Za sodelovanje na Dnevu odprtih vrat je potrebna predhodna najava na: info@zrs-kp.si

Drugi del srečanja bo namenjen oljčnim tropinam. Na okrogli mizi bodo med drugim predstavili možnosti uporabe ostankov proizvodnje v oljkarstvu in smernice za ravnanje in uporabo stranskih proizvodov oljkarstva za namen gnojenja. Temu bo sledila tudi razprava o oljčnih tropinah. Na okrogli mizi bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za okolje in prostor.

Na koncu pa bo srečanje namenjeno namakanju oljk. V matičnem nasadu Istrske Belice v Dekanih bo delavnica namakanja in predstavitev projekta V4-1609: 'Natančnost napovedovanja namakanja – TriN' ter voden ogled poskusa namakanja.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.