"TO SPLOH NI BIL PRAVI PUTIN": Predsednik v bunkerju, dvojniki pa hodijo naokrog?

Svet

V Kremlju so zavrnili namigovanja o tem, da ima ruski predsednik Vladimir Putin dvojnika ali več dvojnikov, ki naj bi ga nadomeščali na določenih javnih nastopih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po obisku ruskega predsednika na okupiranih območjih v Ukrajini so se v Kijevu pojavila namigovanja, da "to sploh ni bil pravi Putin".

"Verjetno ste že slišali govorice, da naj bi imel Putin več dvojnikov, ki hodijo naokrog, medtem ko on sedi v bunkerju. To je laž," je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov dejal v ponedeljek na izobraževalnem dogodku za mlade v Moskvi.

"Sami vidite, kakšnega predsednika imamo. Vedno je bil zelo dejaven in takšen tudi ostaja. Tisti, ki delamo z njim, ga komaj dohajamo," je dodal Peskov.

Kremelj, Moskva

Njegovi komentarji so sledili večkratnim namigovanjem, da Putina ob pojavljanju v javnosti nadomeščajo dvojniki. Zadnji namigi so se v medijih pojavili po tem, ko je Putin minuli teden odpotoval v Ukrajino in obiskal območja v regijah na vzhodu države, ki jih je zasedla Rusija.

"To ni bil pravi Putin," je takrat dejal sekretar ukrajinskega nacionalnega varnostnega in obrambnega sveta Oleksij Danilov, v Kremlju pa so njegove namige odločno zanikali.

O tem, da bi Putina na katerem koli uradnem nastopu v javnosti nadomeščal dvojnik, ni nobenih dokazov, še navaja dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija