TO SO SKRIVNOSTNI KUPCI ZEMLJIŠČA V SAVUDRIJI: Sledi vodijo k Miodragu Kostiću

Istra

Poročali smo že o prodaji atraktivnega zemljišča v Savudriji, zdaj pa je sodišče v Pazinu izdalo tudi sklep, da se nekdanje Imosovo zemljišče lahko proda najboljšemu ponudniku. Kot pišejo Finance, poizvedovanje, kdo stoji za nakupom, vodi do imena srbskega poslovneža Miodraga Kostiča, ki je že lastnik bližnjega hotelskega kompleksa Skiper Resort.

Čeprav je bilo zemljišče v Savudriji ocenjeno na 13,3 milijona evrov, so ga na dražbi četrtič ponudili po izklicni ceni ene hrvaške kune, na koncu pa je bilo prodano za 2,3 milijona evrov. Znesek je ponudil eden od 34 interesentov.

Gre za družbo Čista voda projekt, ki ima sedež v Poreču. Po poročanju časnika Finance ga zastopa srbska državljanka Jasminka Milutinović, lastnica podjetja pa je z Deviških otokov. Časnik še piše, da gre za družbo Vinemont Ventures S.A., kjer sicer uradnih lastnikov ni mogoče preveriti, družba pa se pojavlja v lastništvu podjetij, povezanih z Miodragom Kostićem ter njegovim srbskim podjetjem Vinemont in črnogorskim podjetjem MK-Fintel Wind.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija