TO SO NAJVEČJI HIPOHONDRI: Astrološka znamenja, ki jih vedno nekaj boli

Trendi

O hipohondriji govorimo, kadar telesno zdrav pacient doživlja neprestan strah pred resnimi, pogosto smrtnimi boleznimi. Ta nenehna bojazen je odraz zavrtih čustvenih impulzov, ki so za človeka nesprejemljivi, zato je telo ventil, skozi katerega jih izraža. A življenje v strahu za svoje zdravje in življenje je nadvse naporno. Zato hipohondrija, ki se po navadi pojavi nekje med 20. in 30. letom starosti, velikokrat vodi v nesrečno življenje in se lahko celo stopnjuje do te stopnje, da se začnejo duševne tegobe hipohondra res odražati tudi na njegovem telesu. Hipohondri so s svojim tarnanjem naporni in največkrat rojeni v določenih astroloških znakih. Katerih, pojasnjuje Your Tango.

Devica

Device so znane po tem, da vedno predvidijo najslabši možen scenarij, zato ni presenetljivo, da so rojeni v tem znamenju popolni kandidati za hipohondre. Pri njih nikoli niso samo prebavne motnje ali prehlad. Pri njih je vedno nekaj usodnejšega.

Ker so nadarjene za iskanje takšnih in drugačnih informacij, hitro postavijo (napačno) diagnozo in same sebi predpisujejo zdravljenje. Res je sicer, da dobro skrbijo zase, redno telovadijo in pazijo na prehrano, a kadar se jim zazdi, da z njimi nekaj ni v najlepšem redu, resnično pretiravajo. Bolečine v nogi v njihovih očeh nikoli niso zgolj preutrujene mišice. Ne, zagotovo nakazujejo nekaj veliko hujšega.

Rak

Raki so tiste vrste hipohondri, ki nimajo težav z zdravjem, a so prepričani, da bodo vsak čas zboleli. Povsod vidjo nevarnost, oprezajo za različnimi tveganji, se jim za vsako ceno izogibajo in če jim kdo pojasni svoje simptome, le-te takoj najdejo tudi pri sebi.

To so skrbni posamezniki, vedno pripravljeni pomagati resnično bolnim. A hromi jih misel, da se bodo gripe ali prehlada nalezli tudi sami. Zanje bi bilo najboljše, da bi se bolnim izogibali, vendar tega preprosto ne zmorejo. Zato jih je vselej strah za svoje zdravje.

Kozorog

Kozorogi znajo biti zelo pesimistični. Zlasti, ko gre za njihovo zdravje. Predvsem zato, ker jih je strah, da bi jih to izdalo in zato ne bi bili kos vsemu, kar jih čaka v službi ali doma. Misel na bolniški dopust jih navdaja z grozo.

Za razliko od ostalih hipohondrov, ki s svojimi skrbmi obremenjujejo vse, ki so jih pripravljeni poslušati, kozorogi bojazni skrivajo zase. Dokler se v njihovih mislih zadeve ne razrastejo čez vse meje. Rojeni v tem znaku so odlični pri reševanju težav. Razen tedaj, ko imajo sami težave z zdravjem.

Riba

Ribe so vedno prepričane, da je z njimi in njihovim zdravjem nekaj resno narobe, a se trudijo te strahove in bojazni odmisliti, se z njimi ne obremenjujejo oziroma jih vsaj skušajo potisniti na stran.

Kadar različnih simptomov, ki jih pri sebi opažajo, vendarle ne morejo ignorirati, se zatečejo k alternativni medicini ter iščejo načine, kako si pomagati s čajčki, kremicami in drugimi pripomočki, ki jim jih priporočajo zdravilci.

Tehtnica

Tehtnice so zaskrbljene zaradi svojega zdravja in pozorne na vsako, še tako majhno težavo. One vidijo bolezni in poškodbe tudi tam, kjer jih ni. Ker znajo odlično manipulirati, hitro pridobijo razumevanje in pozornost vseh, ki so jih pripravljeni poslušati.

"Ne počutim se dobro. Ne vem kaj mi je. Mislim, da je z menoj nekaj resno narobe," in podobne izjave za tehtnice niso nič neobičajnega. Rade igrajo žrtev, pri drugih zbujajo sočutje ter misel, da so najbolj uboge na celem svetu. V njihovih očeh upravičeno, saj so prepričane, da jih ob vsaki najmanjši zadregi pesti katera od smrtonosnih bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija