TO SE ZGODI, KO JE ŠPORTNI DAN V ŠOLI NA DALJAVO: Obtičali v snežnih razmerah, na pomoč gorski reševalci (FOTO)

Slovenija

V sredo so morali jeseniški gorski reševalci (GRS) v posebno akcijo. Na 112 sta v sili poklicali učenki, ki sta se podali na turo na Jelenkamen nad Jesenicami. In nista bili edini, gorski reševalci so med intervencijo naleteli na večje število učencev, ki so bili na individualni izvedbi športnega dneva. Vse so varno pospremili v dolino, a športni dan v takšnih snežnih razmerah bi se lahko veliko slabše končal, opozarjajo pri gorski reševalni zvezi.

Učenki sta se odpravili na Jelenkamen z namenom, da opravita športni dan. Poleg tega sta bili neprimerno obuti. Obtičali sta v strmem, deloma kamnitem predelu markirane poti in v trenutku, ko nista mogli več niti naprej niti nazaj, ravnali razumno ter poklicali na pomoč 112.

Ko so na kraj prihiteli gorski reševalci, so naleteli na večje število učencev, ki so jih skupaj z dekletoma v neugodnih snežnih razmerah varno pospremili v dolino.

"Avantura se je za učence srečno končala, prav lahko pa bi bile posledice manj ugodne," so na svojem Facebook profilu zapisali pri GRS Slovenije in dodali:

"Še posebej opozarjamo odgovorne na osnovnih in srednjih šolah, ki zaradi pouka na daljavo izvajajo 'na daljavo' tudi športne dneve, naj pri navodilih učencem upoštevajo trenutne razmere in predlagajo aktivnosti na način, da ne bo ogroženo zdravje in nenazadnje tudi življenje učencev."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija