TO SE JE DOPOLDNE ZGODILO NA PRIMORSKI AC: Karambolirani tovornjak prevažal nevarne snovi (FOTO)

Kronika

Na primorski avtocesti se je med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, zaradi česar je bila avtocesta več ur zaprta v smeri proti Kopru. Po podatkih policije sta trčili dve tovorni vozili, huje poškodovanih v nesreči ni, so za STA pojasnili na policiji. Trčenje je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 47-letni voznik tovornjaka.

Eno od tovornih vozil, ki je bilo udeleženo v nesreči, je prevažalo nevarne snovi, a ni nobene nevarnosti, da bi nevarne snovi iztekale ali ogrožale okolje, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Po ugotovitvah policije je 47-letni slovenski voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del drugega tovornega vozila pred njim. Povzročitelj je vozil tovorno vozilo za prevoz nevarnega tovora, vendar kljub močno poškodovani kabini vozila do izpusta nevarne snovi ni prišlo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, izdali so mu tudi plačilni nalog, so naknadno sporočili s policije.

Po informacijah prometno-informacijskega centra za državne ceste so dopoldan nastajali zastoji iz smeri zahodne in južne ljubljanske obvoznice, obvoz za osebna vozila pa so uredili po cesti Brezovica-Vrhnika. Zaradi ogleda kraja ter odstranjevanja posledic nesreče je bila do 10.45 avtocesta v smeri Kopra popolnoma zaprta, nato pa je promet stekel po odstavnem pasu. Ob 12. uri so avtocesto v celoti odprli, so še navedli na policiji.

❗️Primorska avtocesta je zaradi prometne nesreče ZAPRTA med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Obvoz za osebna vozila po...

Posted by Promet.si on Monday, March 1, 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tupamaros |  01 .03. 2021 ob  19: 01
Lili, sama sva, dejva se dol.
Lili |  01 .03. 2021 ob  15: 47
-2
@tupamaros
Kaj hočeš povedat? POJMA NIMAŠ!
Tovornemu prometu so postavli omejitev prehitevanja in takih scen boste videli še velikoooo. Tudi italija je enkrat imela tak ukrep in ker je prinesel samo prometne nesreče, so ga odpravili. Mi pametnjakoviči pa smo ga uvedli. In še avtocesto policijo ki čaka na plen.
tupamaros |  01 .03. 2021 ob  11: 55
Tovornjak in to spet!