TO PA JE BORKA: 106-letnica uspešno prebolela koronavirus

Svet

V Nemčiji je 106-letna ženska uspešno prebolela covid-19, je v četrtek sporočil upravitelj bolnišnice v mestu Oranienburg blizu Berlina, kjer se je zdravila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Žensko so iz bolnišnice odpustili v torek. Kot je pojasnil glavni zdravnik Harald Pannwitz, je bilo njeno splošno zdravstveno stanje zelo dobro za njena leta, tako da se je lahko uspešno borila proti virusu.

106-letnico so na zdravljenje v bolnišnico prepeljali zaradi diareje in krčev v trebuhu, ni pa imela težav z dihanjem. Testiranje je pokazalo, da je okužena z novim koronavirusom, zato so jo izolirali. Na željo bolnice njenega imena niso izdali.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Čeprav covid-19 pri starejših bolnikih praviloma poteka z več zapleti in je pogosteje usoden zanje kot za mlajše, je doslej nekaj bolnikov v zelo visoki starosti to bolezen uspešno prebolelo. Pred dnevi so tako iz bolnišnice v Berlinu odpustili 97-letnico, ki je uspešno okrevala po okužbi z novim koronavirusom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija