TO JE RAZLOG ZA VEČKILOMETRSKI ZASTOJ NA PRIMORKI: Ne nesreča, temveč gledalci iz vozil!

Kronika

Ponoči je na avtocesti med Vrhniko in Ljubljano pri naselju Sinja Gorica bolgarski voznik s tovornim vozilom zapeljal s cestišča v jarek. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil pred cestninsko postajo Log proti Ljubljani promet oviran, nastajali so večkilometrski zastoji. 

Kot so zapisali v upravi za zaščito in reševanje, so gasilci zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilu, s tehničnim posegom odstranili poškodovano odbojno ograjo, posuli razlite motorne tekočine po cestišču ter zemljini z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nakladanju poškodovanega tovornega vozila ter reševalcem, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti so z ogledom kraja nesreče, ki se je zgodila nekaj pred 2. uro, ugotovili, da bolgarski voznik tovornega vozila vozil po avtocesti iz smeri Vrhnike proti Brezovici ter pri kraju Sinja Gorica ni vozil po sredini prometnega pasu, saj je zapeljal desno izven vozišča, kjer je s sprednjo stranjo trčil v brežino jarka. Voznik je za kršitev plačal globo na kraju, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi odstranjevanja posledic oz. nalaganja poškodovanega tovornega vozila je bil na tem delu zaprt del odstavnega pasu, tako da je promet mimo potekal po voznem in prehitevalnem pasu. Ker so si mimovozeči ogledovali reševanje, je na tem mestu prišlo do zgostitve prometa in glede na jutranjo konico je nastala tudi kolona vozil. Zato so odstranjevanje vozila prekinili v času jutranje prometne konice. Zaradi odstranjevanja tovornega vozila pa so od 10. ure zaprli vozni pas primorske avtoceste pri Sinji Gorici v smeri Ljubljane, so pojasnili na policiji.

Deli novico:

Hinko |  24 .05. 2018 ob  10: 49
a se vi hecate... resno? Hugh Jackman? al ej to nek interni hec, pa ste naredili namenoma, ali pa je to totalen fail. V vsakem primeru sem se nasmejal.
WTF |  23 .05. 2018 ob  16: 21
Wolverine? :D
pinko.palinko |  23 .05. 2018 ob  15: 52
seveda, če bi pa pičili mimo mesta nesreče 130 km/h pa bi pizdili, da nevestni vozniki ogrožajo cestne delavce. Ko na AC kaj obnavljajo pa postavijo omejitve 60 km/h.
fljaskkk |  23 .05. 2018 ob  15: 36
radovednost ni lepa čednost. slovenski. fbi razumel, da se 2 prorivata na nadvozu pa gledajo ampak kamion u jarki.....fljaskkkk
holivood |  23 .05. 2018 ob  13: 59
to je wolfman iz hoolivoda
Thomy |  23 .05. 2018 ob  13: 45
Dokler si v koloni se jeziš na šoferje, ki iz radovednosti povzročajo zastoj. Ko pa enkrat prideš do nesreče, pa ti je čisto vseeno če tudi sam čisto počasi pelješ mimo in opazuješ.