TO JE OSTALO OD BMW-JA: Zagorel med vožnjo po primorski avtocesti (FOTO)

Kronika

53-letnik iz Postojne je včeraj nekaj pred 10. uro vozil na primorski avtocesti med Razdrtim in Kozino, ko je opazil, da se iz motorja njegovega BMW-ja močno kadi, pišejo Primorske novice.

Voznik se je odločil, da prevozi še nekaj sto metrov in se ustavi na cestninski postaji Senožeče, kjer je plamene skušal pogasiti sam, a neuspešno. Še preden so prišli gasilci je ogenj zato zajel celoten avto - ti so lahko pogasili le še ožgano pločevino, še piše časnik.

Ogenj ni uničil samo avtomobila

Ogenj z BMW-ja je zajel še dva prometna znaka in dvajset kvadratnih metrov trave ob cestninski postaji Senožeče. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so pogasili požar, očistili cestišče in nudili pomoč vlečni službi naložiti popolnoma uničen avto na tovornjak in ga odpeljati s kraja.

Deli novico:

Rs4 |  09 .08. 2018 ob  02: 02
-4
Audi Je stroj to si zapunite ne skovace od BMW
anka |  08 .08. 2018 ob  21: 45
Je možno dobiti kaj več informacij na temo "Je to povezano z vpoklicem 300.000 BMW kandotov zaradi možnosti vžiga?" - kdaj je bil vpoklic, katerih letnikov in katerih motorjev (dizel, bencin?). Sprašujem, ker imam izkušnjo z gorenjem bmw na avtocesti
bmw |  08 .08. 2018 ob  18: 36
važno da so ljudje celi klinc pa usran pleh
hummer |  08 .08. 2018 ob  15: 47
meni pa je tatko kupu hummerja samo je zgoreu tačas ko sem delau selfije
@špinjulet |  08 .08. 2018 ob  15: 02
ku je BMW kandot, kaj je šele vse ostalo.....fiat, seat, renault, ford, peugeot, ZASTAVA? To so makine a......eeeee bužec bužec! Verjetno se pa s traktorjem voziš :/
murje |  08 .08. 2018 ob  12: 43
Malo več, kot pred mesecem dni nam je med vožnjo zablokiral bat kompresorja klime in so se jermeni vrteli naprej, pri čemer je bilo mnogo zelo dražečega dima in smrada, tako, da sem takoj ustavil in skočil po gasilni aparat, ki ga imam vedno v prtljažniku. Zelo previdno sem dvignil pokrov motorja za par cm in takoj previdno začel z gašenjem pri jermenih, kjer je bila izjemno visoka temperatura. Sreča, da ni prišlo do vžiga kakšne plastike v okolici ali česa drugega, na lice mesta so prišli tudi gasilci iz Kopra, za kar sem jim še danes hvaležen. Zaradi visokih temperatur so morali hladiti še motor, tako, da se je izteklo v redu. Nabavili smo drugi kompresor, zaradi razletenega bata in mnogo opilkov v sistemu, je bilo potrebno zamenjati še hladilnik klime, proti povratni ventil ter seveda napolniti klimo. Gasilni aparat za avto 2kg stane okoli 24 €, kar je zanemarljivo s stroški uničenega in zgorelega avtomobila. Obenem, pa še lahko pomagamo drugim v nesreči, da ne pride še do večje materialne škode.

Še enkrat pa bi se zahvalil ekipi gasilcev GB Koper, ki sta prišli na mesto nesreče v Izolo.
špinjulet |  08 .08. 2018 ob  12: 25
Je to povezano z vpoklicem 300.000 BMW kandotov zaradi možnosti vžiga?
Dacia |  08 .08. 2018 ob  12: 01
Ce bi gorela Dacia, bi tudi napisali v naslov Dacia je gorela?