TO JE NAGRADA, KI JO RUSKI POSLOVNEŽ PONUJA TISTEMU, KI UJAME PUTINA: "Išče se živ ali mrtev"

Svet

Ruski podjetnik obljublja milijon dolarjev tistemu, ki ujame Putina "živega ali mrtvega". Kot navaja: "Putin ni ruski predsednik, ker je na oblast prišel s specialnimi operacijami razstreljevanja stanovanjskih zgradb v Rusiji."

"Obljubljam, da bom plačal milijon dolarjev častnikom, ki bodo po svoji uradni dolžnosti ujeli Putina kot vojnega zločinca po vseh ruskih in mednarodnih zakonih," je na Facebooku in LinkedInu zapisal ruski poslovnež Alex Konanykhin.

Pri Facebooku so mu objavo izbrisali, vendar je Konanykhin objavil novo, tokrat brez fotografije. Prvi objavi je bila namreč priložena fotografija Putina, na kateri je pisalo: "Išče se: Živ ali mrtev."

Kot je še zapisal, Putin ni ruski predsednik, ker je na oblast prišel s specialnimi operacijami razstreljevanja stanovanjskih zgradb v Rusiji, nato pa je prekršil ustavo z eliminacijo svobodnih volitev in usmrtitvijo svojih nasprotnikov.

Konanykhina z rusko vlado povezuje burna preteklost. Po poročanju Washington Posta leta 1996 je študiral na moskovskem tehničnem inštitutu, vendar je študij opustil in odprl gradbeno zadrugo. Do svojega 25. leta je imel preko 100 podjetij, ki so leta 1992 bila vredna okoli 300 milijonov evrov.

Kasneje so ga v ZDA aretirali zaradi "pogojev njunih ameriških vizumov", ruske oblasti pa so trdile, da je ponaredil 8 milijonov dolarjev iz ruske banke. Po vseh sojenjih in poravnavah je bil izpuščen iz pripora in na koncu dobil politični azil. Nekaj let kasneje so ga ponovno nameravali deportirati iz ZDA, prebegniti je želel v Kanado, vendar mu ni uspelo.

Pred več kot desetimi leti je ustanovil podjetje Transparent Business, ki tovarnam pomaga upravljati z delovno silo na daljavo.

Facebook banned my post; do you think it was a correct decision? I omit the picture as it was a "dead or alive" poster,...

Objavil/a Alex Konanykhin dne Torek, 01. marec 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  04 .03. 2022 ob  08: 20
MilijonjQuery1123032014333600932_1646378333201 Pa milijon se zna ponudit za najdeno macko ali psa ne pa... Mah.... No koment. Verjamem samo da Putin ne bo nastradal.. Bo pa.verjetno poslovnez ostal.kmalu brez vsega
Obala1 |  03 .03. 2022 ob  20: 01
Tip je totalno neumen …zakaj ni ponujal nagrado za Clintona, Busha, Obamo ( ne pozabit da je Trump edini ZDA predsednik ki ni zacel ene vojne ) …to je Putinova prva, In ima razlog za njo …zakaj ni ponujal nagrado ko so Ukrajinci bombardirali Dambas ? Ali ko so bombardirali Srbijo …samo idioti imajo en meter In dve meri