TO JE MOŠKI, KI JE V FRANCIJI OBGLAVIL ŽENSKO: Pripotoval naj bi iz Italije (FOTO)

Kronika

Napadalec, ki je včeraj v cerkvi v Nici z nožem ubil tri ljudi, je 21-letni migrant iz Tunizije, ki je v Evropo prišel pred le nekaj tedni, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal vir blizu preiskavi. Med žrtvami je tudi 44-letna Brazilka, mati treh otrok, je potrdilo brazilsko zunanje ministrstvo. Francoska policija je danes sporočila, da v povezavi z napadom zaslišuje 47-letnega moškega, ki naj bi bil v stiku z napadalcem.

Brahim Aouissaoui

Znana je identiteta napadalca

Šlo naj bi za Brahima Aouissaouija. Konec septembra je prispel na italijanski otok Lampedusa. Tam je moral najprej prestati karanteno zaradi možne okužbe z novim koronavirusom, nato pa so mu odredili, da mora zapustiti italijansko ozemlje.

A ni se vrnil v Tunizijo, pač pa odpotoval v Francijo, kamor je prispel v začetku oktobra, še navaja AFP.

Zaslišujejo moškega, ki naj bi bil v stiku z napadalcem

Moškega, ki ga sumijo, da je bil v stiku z 21-letnim napadalcem, migrantom iz Tunizije, ki je v Francijo prispel 9. oktobra, je policija v četrtek zvečer pripeljala na zaslišanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V napadu v cerkvi Notre-Dame je bila Brazilka huje ranjena, vendar je uspela pobegniti in se je zatekla v bližnji bar, a je kasneje zaradi hudih poškodb umrla. "Povejte mojim otrokom, da jih imam rada," je uspela izdahniti pred smrtjo, poroča francoska televizija BFM TV.

Brez mame so ostali trije otroci

"Brazilska vlada z obžalovanjem sporoča, da je ena od žrtev 44-letna brazilska mati treh otrok, ki živi v Franciji," so po poročanju AFP sporočili iz zunanjega ministrstva.

"Brazilski predsednik Jair Bolsonaro v imenu brazilskega naroda izraža globoko sožalje družini in prijateljem državljanke, umorjene v Nici, pa tudi drugim žrtvah, ter izraža solidarnost francoskemu ljudstvu in francoski vladi," so sporočili.

60 let stara gospa je bila obglavljena 

V skoraj polurnem divjanju v cerkvi v središču Nice je napadalec s 30-centimetrskim nožem prerezal grlo 60-letnici tako globoko, da jo je praktično obglavil, so potrdile francoske oblasti. V bližini bazilike so našli telo moškega, 55-letnega uslužbenca cerkve, ki mu je prav tako prerezal vrat.

Napadalca je policija ustrelila in ranila. Francoski predsednik Emmanuel Macron je napad v baziliki označil za islamistični teroristični napad.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija