TO JE DATUM, KO GREDO IZOLANI NA REFERENDUM: Ste za uveljavitev odloka o OPN Občine Izola?

Izola

Izolski občinski svet je na današnji izredni seji potrdil predlog odloka o razpisu referenduma o uveljavitvi občinskega prostorskega načrta (OPN). Za datum izvedbe referenduma so svetniki določili 9. januar.

Na referendumu bodo izolski občani pred vprašanjem: Ali ste za to, da se uveljavi odlok o občinskem prostorskem načrtu Občine Izola, ki ga je sprejel občinski svet občine Izola na 17. redni seji dne 8. 7. 2021?.

Izolski občinski svet je OPN sprejel 8. julija. Po navedbah Občine Izola bo s sprejetjem OPN na območje tovarne Argo in Male opreme med drugim umeščen nov kulturni center, prostor pa ne bo namenjen stanovanjski gradnji. Prostorski načrt omogoča tudi dograjevanje izolske bolnišnice, celovito ureja ukrepe za zagotavljanje poplavne varnosti, poleg tega pa so dosegli dogovor z imetniki pomožnih kmetijskih objektov, da bodo ti za velike kmetijske pridelovalce večji kot doslej.

V civilni iniciativi Gibanje za Izolo so sredi meseca vložili 952 overjenih podpisov občanov za razpis referenduma o prostorskem načrtu. Kot je ob vložitvi podpisov poudarila pobudnica zbiranja podpisov Viktorija Carli, so bili v referendum prisiljeni, saj vse od začetka priprav za izdelavo OPN ni bilo razumevanja zanje. Kot je dodala, si želijo ohraniti lepšo in enakomerno razvito Izolo.

Po napovedih župana Danila Markočiča se občina ne bo aktivno vključevala v referendumsko kampanjo. Sam je ob tem izrazil prepričanje, da bodo Izolani na referendumu "ravnali s srcem in z mislijo o našem mestu in o razvoju mesta".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  25 .11. 2021 ob  07: 43
... za začetek, bi lahko ukinili vsaj parkirna mesta na sredini mandrača, ostala, ob pločnikih, pa pustili in s tem vsaj delno "odprli pogled" na najlepši del mestnega jedra ...
anton |  25 .11. 2021 ob  07: 17
... vsem se vnaprej opravičujem za ta komentar, ker besedilo ni predmet vsebine članka, vendar sem prepričan, da ga bo verjetno prebralo kar nekaj izolanov in političnih veljakov, ki bo vsaj razmislilo o naslednjem predlogu: lepo vas prosim ispraznite mandrač "pločevine", če trdite, da so za izolo smernice razvoja usmerjene v turizem ...
anton |  25 .11. 2021 ob  07: 10
... če v opn ni navedena možnost gradnje najmanj dveh garažnih hiš (kadar koli ze to bo, vsaj pušča možnost izgradnje) bom glasoval proti sprejetju opn (v turistični sezoni, ko končam službo že sedaj iščem parkirno mesto po pol ure in več ..., kaj bo, ko ne bo več možnosti parkiranja pri trenutno možnem parkirišču ob argu (zraven dimnika), kjer je cca 300 parkirnih mest, si ne predstavljam ...