"TO JE BILA ENA NAJBOLJ BOLEČIH INTERVENCIJ": V domu za upokojence aktiviral ročno bombo (VIDEO)

Kronika

Včeraj zgodaj popoldne je v domu starejših v Zagrebački ulici v Dugem Selu na Hrvaškem prišlo do eksplozije, v kateri sta umrla 85-letnik in 81-letnica, 79-letnik pa je bil huje poškodovan.

Do eksplozije je po poročanju Jutarnjega lista prišlo, ko je 85-letnik aktiviral ročno bombo v kuhinji, kjer sta bila še moški, ki je bil v eksploziji huje poškodovan in ženska, ki je umrla na kraju. Policija dogodek obravnava kot umor in samomor.

Na mesto dogodka so prvi prispeli gasilci. "To je bila ena najbolj bolečih intervencij, kar se jih je zgodilo na našem območju. Prizor je bil grozen," je povedal poveljnik gasilcev Željko Remenar.

Dugo Selo

Dvije osobe starije životne dobi poginule su u Dugom Selu gdje je došlo do eksplozije. 79-godišnjak teško je ozlijeđen. Operiran je i bori se za život. Uzrok eksplozije još nije poznat, u tijeku je očevid. Više na --> https://bit.ly/Eksplozija_DugoSelo

Objavil/a DNEVNIK.hr dne Nedelja, 27. avgust 2023

Kristijan Ćupurdija, dežurni kirurg v KB Dubrava, je povedal, da je moški pri eksploziji utrpel poškodbe trebuha ter zgornjih okončin in da je izgubil veliko krvi, njegovo življenje je ogroženo.

Na ministrstvu za socialno politiko so za medije potrdili, da so zadnji nadzor v ustanovi opravili pred letom in štirimi meseci. Dodali so, da takrat niso ugotovili nepravilnosti pri delu in da so ugotovili, da so vsi uporabniki s storitvami zadovoljni. Pri nadzoru je bilo ugotovljeno še, da so uporabniki storitev poslovno sposobni, samostojni in vključeni v dejavnosti lokalne skupnosti.

Kriminalistična preiskava še poteka. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija