TLA SO SE TRESLA 30 SEKUND: Kalifornijo je stresel potres

Svet

Južno Kalifornijo je danes stresel potres z magnitudo 6,4. Žarišče potresa je bilo 8,7 kilometra pod zemljo in 240 kilometrov severovzhodno od mesta Los Angeles, čutili pa so ga na velikem območju južne Kalifornije, od Tihega oceana vse do Las Vegasa v Nevadi, so sporočile pristojne oblasti.

Poročil o morebitnih žrtvah ali večji gmotni škodi ni, so pa tresenje tal med drugim občutili v Los Angelesu.

V Los Angelesu so se po navedbah očividcev tla tresla 30 sekund. Kljub temu je bilo veliko klicev na nujne številke. Iz okrožja San Bernardino poročajo o manjših poškodbah zgradb, okvarah vodovodov, manjših plazovih in nekaj porušenih stebrih električnih daljnovodov. V Ridgecrestu, ki je najbližje žarišču potresa, so gasilci sprožili operacije iskanja in reševanja ter se gasili nekaj požarov.

Kalifornija je najbolj naseljena zvezna država ZDA, vendar pa je bilo žarišče tokratnega potresa v redko poseljeni puščavi Mojave.

Največjemu potresu v Kaliforniji po letu 1994, ko je potres z magnitudo 6,6 povzročil za več milijard dolarjev škode in zakrivil smrt več kot 30 ljudi, so sledili še popotresni sunki, vendar pa je bilo žarišče dovolj daleč od geološke prelomnice Svetega Andreja, zaradi katere je Kalifornija bolj izpostavljena potresom kot druge zvezne države ZDA.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija