TLA SO SE STRESLA TUDI DANES: Zjutraj potres zbudil Primorce

Kronika

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes zjutraj, ob 4.18, zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 74 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Trente. V nedeljo ob 22.04 pa so zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 78 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Rateč.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju potresnega sunka danes zjutraj ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Zgornjega Posočja, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Intenziteta potresa sinoči pa ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili številni prebivalci Zgornjesavske doline, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Thomy |  13 .01. 2020 ob  12: 19
-1
Se opravičujem... Ponoči sem vstal za it na wc in sem z mezincem butnil v okvir vrat. V jezi sem - očitno malenkost premočno - udaril s pestjo v zid. Žal mi je, za vse ki so se prebudili...