TITOV TRG ZNOVA PREPLAVILI OBISKOVALCI: Preizkušali so različne okuse Istre (FOTO)

Koper

Letošnja že 13. Sladka Istra je bila zaradi trenutnih razmer v državi izpeljana v manjšem obsegu, a je kljub temu presegla pričakovanja organizatorjev, ponudnikov in obiskovalcev. Na koprskem Titovem trgu so se letos, za razliko od preteklih let, predstavili samo ponudniki iz slovenske Istre.

Na približno 50 stojnicah so se predstavile kavarne, slaščičarne in številna društva, pa tudi vinarji, pivovarji in drugi ponudniki sladkih pijač. Obiskovalcem so bile na voljo različne sladice, med njimi tudi istrske fritule, kroštole, kuhani štruklji in refoškov sladoled. Zaradi velikega obiska so ponekod zaloge izčrpali še pred koncem prireditve.

Za obiskovalce sta bili atraktivni tudi stojnici Gledališča Koper in dobrodelnega društva Palčica Pomagalčica, kjer so z različnimi sladkimi dobrotami zbirali dobrodelna sredstva za dečka Urbana. V soboto pa so uspešno izpeljali dobrodelno dražbo Urbanove torte, ki jo je spekel igralec Gledališča Koper Igor Štamulak.

Sobotno dogajanje je popestril nastop skupin NeverMind in My name is Stevo Vujić, v nedeljo pa je za vzdušje poskrbela skupina Prizma.

V naslednjih dneh bodo organizatorji razglasili tudi naj sladico letošnje Sladke Istre po izboru občinstva, za katero je prek glasovnic glasovalo največ ljudi. Med vsemi, ki so sodelovali v nagradni igri, pa bodo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo prejel darilni bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper.  

Sicer se pestro kulinarično leto v destinaciji Koper nadaljuje že ta četrtek, 30. septembra, ko bo na Titovem trgu zadnji Altroke Istra Gourmet Festival.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  27 .09. 2021 ob  16: 20
Očitno je premalo sladkornih bolnikov.