Tine Poklar iz Kopra v Maribor

Po Juretu Vranu in Gašperju Hrastniku je rumeno-modri dres zdaj žal že propadlega rokometnega kluba Cimos Koper za vijoličastega zamenjal tudi Tine Poklar. Slednji bo pri Mariboru v prihodnji sezoni igral na položaju levega zunanjega.

Poklar je od šestega leta starosti naprej branil barve RK Cimos Koper v vseh tekmovalnih selekcijah, ima pa tudi bronasto medaljo z mladinskega evropskega prvenstva leta 2010, ki so jo mladi slovenski rokometaši osvojili na Češkem. 23-letni Koprčan bo tako po odhodih Marka Tarabochie in Aleksandra Špendeta z Nikolo Špelićem tvoril močan dvojec na levi strani.

"Za Maribor sem se odločil, ker gre za dobro organiziran in ambiciozen klub. Imamo mlado in zagnano moštvo, ki verjamem, da se bo z Velenjem in Celjem borilo za samo vrh državnega prvenstva. Igrali bomo tudi v evropskem pokalu EHF, kjer si želimo čim višje. Jaz sem bom potrudil po svojih najboljših močeh, da bomo skupaj z moštvom skušali osvojiti kar se osvojiti da," je dejal novopečeni vijoličasti rokometaš Tine Poklar.

Mladi Koprčan je za kadetsko in mladinsko izbrano vrsto Slovenije zbral več kot 60 nastopov ter zaigral na 4 velikih tekmovanjih. Prav tako pa si želi zaigrati tudi za člansko izbrano vrsto, kar je v zadnjih sezonah uspelo kar nekaj rokometašem mariborskega Branika. "Igranje za slovensko reprezentanco so sanje vsakega rokometaša. Vem, da se v Mariboru zelo dobro trenira in dela, še posebej z mladimi igralci. Verjamem, da bom z dobrim in vestnim delom tudi jaz nadgradil svojo športno kariero," je zaključil Poklar, ki bo skupinski del priprav z moštvom pričel konec julija.

Deli novico: