Tino Maze zbila nepazljiva voznica

Tina Maze je pred olimpijsko sezono dobro pripravljena in motivirana, da ponovno poseže po najvišjih mestih. Pred tedni je imela nekaj smole pri vožnji z motorjem, saj jo je nepazljiva voznica v italijanski Gorici zbila, vendar jo je naša šampionka odnesla le z nekaj praskami.

Mazejeva, ki je v minuli zimi postala skupna zmagovalka svetovnega pokala v alpskem smučanju z rekordnim izkupičkom, je pozvala vse udeležence v prometu k pazljivosti in strpnosti.

"V prometu moramo biti vsi zelo pazljivi, da se ne primerijo kakšne neprijetnosti ali hujše nesreče, ki nas lahko zaznamujejo za vse življenje," je dejala smučarka, ki je kot vrhunska športnica zaposlena v slovenski policiji.

Veseli se nove smučarske sezone

Smučarke bodo novo sezono začele 26. oktobra na tradicionalnem ledeniškem uvodu v Söldnu. "Veselim se ga. Dobro je, da po napornih pripravah končno začnemo novo sezono, ki z olimpijskimi igrami predstavlja še večji izziv. V Vancouvru pred štirimi leti olimpijski mi je nastop dobro uspel, vendar je vseeno manjkalo zlato, do katerega me je ločilo le nekaj stotink. Motivacija je gotovo velika. Se pa z medaljami ne mislim obremenjevati. Že lansko leto se nisem, sem pa se ukvarjala z mojim gibanjem med vratci in tudi tokrat ne bo drugače. To me najbolj zanima in zato bom skušala priti do svojega najboljšega smučanja, do perfekcije," je napovedala Mazejeva.

Ta je malce neprijetnosti je doživela z motorjem: "Ko sem bila na prednostni cesti, me je gospa spregledala. Malo preveč sem bila sproščena, ker je šlo počasi. Mislila sem, da morajo paziti drugi, ko sem na prednostni cesti. Gospa pa mi je zaprla pot, ker je bila malo odsotna, mogoče celo na telefonu. Sprva sem se lahko malo naslonila na avto, ko pa je peljala naprej, sem izgubila ravnotežje in padla po tleh. Nič groznega, le nekaj prask. Imela sem srečo, a te pretrese. Dobra šola in poduk vsem, da je potrebno paziti na cestah in biti stoodstotno zbran."

Pomidor |  10 .10. 2013 ob  23: 44
Glede na padce, ki jih doživijo smučarji, je to mačji kašelj. Samo, da ni hujšega.
Tina, alo na start!