TIM JO IMA! Ponovno je evropski prvak v ju-jitsu (FOTO)

Svet

Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju, so sporočili iz krovne slovenske zveze.


 
Toplaku je žreb v prvi borbi namenil Danca Lunda Jacoba Mejborna, ki ga je Slovenec suvereno premagal s 50:0. V drugi je s 14:13 premagal Aleksa Radulovića iz Črne gore, v tretji pa Francoza Bena Alija Farido s 16:13 in se prebil v finale.

V dvoboju z izkušenim Dancem Jesperjem Kilbagom je bilo do konca izenačeno. Danec si je uvodu nabral nekaj prednosti, v nadaljevanju pa sta tekmovalca, ki se dobro poznata, izkoriščala taktične prednosti in slabosti ter nizala točko za točko.

V odločilnih sekundah je bil Toplak v zaostanku, a je Slovenec izvedel kombinacijo popolnega meta za ippon, zatem pa nasprotnika podredil v končni prijem, iz katerega ni bilo rešitve.

Toplak je z zmago utrdil svoj položaj na svetovni lestvici, kjer je bil pred EP drugi, in kvalifikacijski položaj za svetovne igre 2025, kjer je v svoji kategoriji na prvem mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija