TIK PRED STOTIM ROJSTNIM DNEM: Umrla ameriška igralka in komičarka Betty White

Svet

V starosti 99 let je umrla ameriška televizijska igralka Betty White. Igralka in komičarka, ki bo milijonom gledalcev najbolj ostala v spominu po vlogi Rose v legendarni televizijski seriji Zlata dekleta, bi 17. januarja praznovala stoti rojstni dan.

Whitova se je poslovila v noči na petek na svojem domu v Kaliforniji, po navedbah nemške tiskovne agencije dpa poročata ameriški reviji People in Deadline, ki se sklicujeta na menedžerja Jeffa Witjasa.

Whitova, rojena leta 1922 v ameriški zvezni državi Illinois, je najbolj znana po vlogi naivne vdove Rose Nylund v seriji o štirih starejših damah v skupnem gospodinjstvu Zlata dekleta. V ZDA so jo začeli predvajati leta 1985.

Zlata dekleta

Toda kariero je začela že veliko pred tem. Takoj po koncu srednje šole je v poznih 30. in 40. letih prejšnjega stoletja dobila prve vloge na televiziji in v gledališču, pozneje je nastopala predvsem v pogovornih oddajah. Tudi po koncu snemanja serije Zlata dekleta je še dobivala filmske in televizijske vloge.

Whitova, ki je bila trikrat poročena in ni imela otrok, je delala tudi kot producentka. Za svoje delo je prejela pet nagrad emmy ter številna druga priznanja, vpisana je tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Njene tri kolegice iz serije Zlata dekleta so medtem že umrle: Estelle Getty leta 2008 v starosti 84 let, leto pozneje Beatrice Arthur v starosti 86 let in junija 2010 v starosti 76 let Rue McClanahan.

Za darilo za stoti rojstni dan 17. januarja bi morala dobiti svojo lastno televizijsko oddajo. V njej bi ji morali čestitati zvezdniki, kot so Ryan Reynolds, Robert Redford in Jennifer Love Hewitt, so poročali ameriški mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija