TIK PRED PRIČETKOM TURISTIČNE SEZONE: Okolje Piran sporočilo, da se začenja sanacija portoroške promenade

Piran

Javno podjetje Okolje Piran je včeraj sporočilo, da bodo od 27. maja do 20. junija na portoroški promenadi potekala sanacijska dela. Gre za odpravo napak na betonskih tlakovanih površinah in talni javni razsvetljavi, ki so bile ugotovljene v garancijskem roku, ocenjena vrednost del pa znaša 47.000 evrov. Ob tem se je marsikateremu občanu porajalo vprašanje, zakaj se z deli začenja tik pred poletno sezono.

Portoroška promenada (vir: Okolje Piran)

Omenjene pomanjkljivosti je skladno z določili pogodbe, aneksov in primopredajnega zapisnika dolžan odpraviti izvajalec, družba Grafist d.o.o. iz Kopra. Za sanacijska dela na betonskih tlakih je bil kot najugodnejši izbran Kolektor CPG d.o.o. iz Kromberka, za popravilo kablov v talni razsvetljavi na promenadi v Portorožu pa podjetje Javna razsvetljava d.d. iz Ljubljane.

"Delovišče bo ustrezno označeno in zavarovano z ograjo. Sprehajalcem priporočamo, naj se izogibajo delovnemu območju ter upoštevajo opozorila in navodila izvajalcev del," je Okolje Piran zapisalo v sporočilu za javnost.

Portorož (vir: Googlovi zemljevidi)

Na njihovi Facebook strani pa ni manjkalo vprašanj, zakaj se dela pričenjajo tik pred poletjem in zakaj se niso tega lotevali, ko je bil Portorož prazen, v času karantene. Okolje Piran jim je odgovorilo, da so se "napake, ki so bile ugotovljene v garancijskem roku" "pojavile na delih promenade, ki jih je izvajalo podjetje Primorje. Primorje je v stečaju in pomanjkljivosti ne more odpraviti, zato se uveljavlja bančna garancija. Banka je morala kot garant najti druge izvajalce, ki bi odpravili napake. Preko zunanjega podjetja je izvedla javna razpisa ter izbrala najugodnejša ponudnika – Kolektor in Javno razsvetljavo," so pojasnili.

Kot so še navedli v svojem odgovoru na Facebooku, je šlo za "dolgotrajen postopek, ki ga je dodatno upočasnila še epidemija. Skoraj smo na cilju," so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  27 .05. 2020 ob  21: 29
in kaj so cakali do zdaj? a ni bilo casa dok je bila karantena' NE VEM SAMO UPRASAM...