TIHOTAPSKI TAKSIST PADEL V ROKE PRIMORSKIM POLICISTOM: Mladi Rusi za boljšim življenjem v Italijo

Kronika

Policisti postaje prometne policije Nova Gorica so v nedeljo med nadzorom prometa na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica ustavili srbskega taksista, ki je prevažal tri tuje državljane. Po opravljenem postopku so 22-, 23- in 29-letni državljani Rusije, ki so v Slovenijo prišli nezakonito, izrazili namero, da bodo zaprosili za mednarodno zaščito.

36-letni taksist, državljan Srbije, je tujce nameraval prepeljati do neposredne bližine državne meje med Slovenijo in Italijo na Goriškem. Novogoriški kriminalisti so vozniku taksija odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Osumljenega taksista so v ponedeljek popoldne s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in ga po zaslišanju izpustili na prostost. Predkazenski postopek vseskozi usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, zoper osumljenca pa bo potekal redni postopek na pristojnem sodišču.

Tujce so po zaključenem postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija