TIGRI V LOV ZA NASLOV PRVAKA: Z gostovanja so se vrnili z zmago

Koper

Košarkarji Sixt Primorske so v 1. krogu lige Nova KBM za prvaka včeraj premagali Hopse Polzelo z 81:63 (27:20, 43:30, 77:52).

V ponovitvi finala pokala Spar izpred štirinajstih dni so košarkarji Sixt Primorske zabeležili prvo zmago v ligi Nova KBM za prvaka. Na Polzeli so premagali Hopse z 81:63.

Koprčani tako ostajajo neosvojljiva trdnjava za Hopse, ki so v tej sezoni izgubili vse štiri medsebojne tekme. Če so v finalu pokalnega tekmovanja zdržali ravnotežje vsaj dvajset minut, pa je bilo tokrat vprašanje zmagovalca rešeno praktično že po uvodnih dveh četrtinah. Sixt Primorska je imela ob polčasu trinajst točk naskoka, po tridesetih minutah petnajst, ob koncu pa osemnajst.

Domači strateg Boštjan Kuhar je večino tekme odigral z zgolj sedmimi igralci - med njimi sta izstopala Donovan Jack s 15 točkami in Milojko Vasilić (12), na drugi strani pa je Jurica Golemac v igro poslal vseh dvanajst košarkarjev. Marjan Čakarun je dosegel dvojnega dvojčka - 10 točk, 10 skokov, Žan Mark Šiško pa ga je zgrešil za las - 10 podaj, 9 točk.

Naslednji teden bo Sixt Primorska gostila Helios Suns, Hopsi pa se bodo znova doma pomerili z Rogaško.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija