TEŽKO PRIČAKOVANA OBNOVA IZOLSKE RIBIŠKE INFRASTRUKTURE: Občina podpisala pogodbo z izvajalcema

Izola

Začenja se težko pričakovana obnova izolske ribiške infrastrukture. Za dela v višini 2,4 milijona evrov je občina pridobila 90 odstotkov nepovratnih evropskih sredstev, ostalo bo zagotovila iz svojega proračuna.

Izvajalca, koprski Grafist s partnerjem Adriaingom, bosta v prvi fazi uredila del mandrača ob ribiškem pomolu in plavajoče pontone ob njem ter protipoplavno zaščito bencinskega servisa za plovila. V načrtu je tudi višanje obale in valobrana. Na novo bodo postavljeni plavajoči dostopni pomoli za ribiče, obnovljena bosta pomol in zid ob mandraču, vzpostavljen bo videonadzor, urejen bo podzemni ekološki otok, med mandračem in Hotelom Marina pa pot s hitrostno oviro.

Gradbena dela bodo stekla v prihodnjih dneh. "V času, ko bo na tem mestu gradbišče, si želimo predvsem strpnosti občanov," je povedal župan Danilo Markočič, direktor JP Komunala Izola, Denis Bele, pa je dodal: "Zavedati se moramo, da je območje, kjer bodo potekala gradbena dela, nepredvidljivo, zahteva specifično tehnologijo in poseben pristop."

Poraba evropskih sredstev je časovno omejena. 

Bele je poudaril, da mora biti v letošnjem letu porabljena približno polovica zagotovljenih finančnih sredstev in da je ta cilj mogoče doseči le z medsebojnim sodelovanjem vseh deležnikov. "Če ne dosežemo cilja v predvidenem času, bi to pomenilo, da je bil ves naš trud zaman, saj je poraba evropskih sredstev časovno omejena," je še pojasnil župan.

Po uspešno zaključeni prvi fazi bosta v drugi fazi urejena del mandrača ob Sončnem nabrežju in zadnji odsek nabrežja. Predvidena vrednost te investicije znaša 1,8 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija