TEŽAVE ZARADI BURJE IN SNEŽENJA: Ponekod veljajo prepovedi, sneg se oprijema cestišč (FOTO)

Kronika

Potem ko so že v soboto zaradi obilnih padavin imeli težave predvsem na jugozahodu države, vreme tudi danes povzroča nevšečnosti. Na višje ležečih cestah se sneg oprijema cestišč, na prelazih so priporočljive verige, cesta čez prelaz Vršič pa je zaprta, poroča prometnoinformacijski center. Na Primorskem so omejitve v prometu zaradi burje.

????Burja Odsek med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani na A1, primorski avtocesti je ponovno prevozen. ????Promet+

Posted by Promet.si on Saturday, January 6, 2024

Zaradi burje velja prepoved vožnje za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti med Selom in Nanosom ter na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina.

V soboto so zaradi obilnih padavin in poplavljanja meteornih voda posredovali gasilci in druge službe. Skupno je center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje prejel obvestila o 17 dogodkih, od tega 14 na območju regijskega centra za obveščanje Postojna.

Za sanacijo posledic na terenu je bilo aktiviranih devet gasilskih enot, od tega ena poklicna. Gasilci so polnili in nameščali protipoplavne vreče pred ogrožene objekte in izčrpali meteorno vodo iz poplavljenih prostorov objektov, je poročal center za obveščanje.

[❄️ ZIMSKE RAZMERE] Ponekod na višje ležečih cestah se sneg oprijema cestišč. Na prelazih Ljubelj, na Jezerskem vrhu in...

Posted by Promet.si on Saturday, January 6, 2024

Padavine bodo danes slabele in čez dan od zahoda ponehale. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metrov. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

V zadnjih 12 urah je na Kredarici zapadlo 20 centimetrov snega, skupno je tam snežna odeja debela več kot 2,5 metra. Na Voglu je v zadnjih 24 urah zapadlo 26 centimetrov snega, snežna odeja pa je tam debela 65 centimetrov, kažejo podatki Arsa ob 7. uri.

Reke v vzhodni in severovzhodni Sloveniji zmerno naraščajo, le naraščanje Krke v spodnjem toku je še bolj izrazito. Drugod po državi so reke povečini že pričele upadati, se pa Ljubljanica na Barju razliva na območjih vsakoletnih poplav. Njen vodostaj se bo v prihodnjih urah ustalil in se popoldne počasi zniževal. Kot še navaja današnje hidrološko poročilo Arsa, bodo do večera Krka in posamezne reke v vzhodni polovici države še zmerno naraščale, drugod pa se bo upadanje rek nadaljevalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija