TEŽAVE Z ZNOJENJEM NOG? Obstajajo nogavice, ki ne smrdijo

Zdravje

Nogavice, ki jih je izumil britanski kmet Steve Whitley, lahko nosite tudi leto dni, pa ne bodo smrdele. Narejene so iz volne angora koz, ki drugače deluje na bakterije.

Angora volna se običajno uporablja za bolj luksuzna oblačila, tako pa so del luksuza deležne tudi noge, ki zahvaljujoč kakovostni sestavi ne bodo zasmrdele, piše 24sata.

Težava z znojenjem in smrdljivimi nogami namreč sega dlje od stopal. Zasmrdi namreč tudi obutev in tak vonj je trdovraten, tako da je potrebno obutev kmalu zamenjati. Trpi pa tudi družabno življenje, saj je posameznik s takimi težavami velikokrat zadržan.

Nogavice Britanca Whitleya, imenovane Corrymoor socks, stanejo od 12 do okoli 27 evrov. Nosite jih lahko celo leto, pa ne bodo zasmrdele. Poleg tega so udobne, odporne in le stežka vam bodo v njih prsti pokukali na plano. Kot je pojasnil Whitley, jih sam nosi po 14 dni, preden jih da v pranje.

In zakaj ne zasmrdijo?

Stopala imajo največ žlez znojnic in ko se znoj pomeša z bakterijami s kože, nastane neprijeten vonj, ki razdraži vsake nosnice. Za razliko od bombaža in drugih tkanin angora volna drugače deluje na bakterije, kar preprečuje nastanek neprijetnega vonja.

Deli novico:

zapuščena |  13 .01. 2018 ob  22: 05
Kaj naredi angora volna s smradom? Ga izniči?Ob umitih nogah itak ni smradu...
Srčeka |  13 .01. 2018 ob  17: 19
Lahko bi napravil tudi tangice iz te volne, pa si mi jih ni treba 14 dni menjat. To bi bilo mega.
Nogavička |  13 .01. 2018 ob  17: 13
Noge je treba redno prati...,zdej majo smrdljivci spet en razlog več, da si ne perejo noge in ne menjajo štunfov.
gov.na.si |  13 .01. 2018 ob  16: 53
"Našim" politikom tudi takšne nogavice verjetno ne bi pomagale!!.........................