JE BIL NOČNI POŽAR V SEMEDELSKIH RAZGLEDIH PODTAKNJEN? Gasilci ob prihodu naleteli na težavo (FOTO)

Kronika

Danes ob 00.55 je zagorel avtomobil v garažni hiši stanovanjskega kompleksa Semedelski razgledi v Kopru. Kljub temu da se je sprožil požarni alarm, se vrata garaže niso samodejno odprla, zato so koprski gasilci, da bi pogasili požar, najprej v stavbo vdrli skozi okno, nato jim je na pomoč priskočil hišnik. Sodeč po govoricah, da so nekateri stanovalci iz poslopja videli bežati osebo na skuterju, bi požar lahko bil podtaknjen. Tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Koper Dimitrij Marušič je pojasnil, da policisti in kriminalisti PU Koper izvajajo aktivnosti v smeri obstoja suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. V požaru ni bil nihče poškodovan. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 20.000 evrov. Zaradi interesa preiskave vam v tem trenutku več informacij o samem dogodku ne morejo posredovati, je še sporočil.

Ob 0.49 ponoči so koprski policisti prejeli klic, da gori avto v garaži Semedelskih razgledov. Kot nam je povedal vodja intervencije Peter Ocepek, so izvozili s tremi vozili, na gašenje se je odpravilo sedem gasilcev. Ob prihodu pa so naleteli na oviro, saj se vrata garaže kljub sproženemu požarnemu alarmu niso samodejno odprla. Zato so sprva v stavbo vdrli skozi okno, nakar jim je vrata odklenil hišnik.

Kasneje smo neuradno prejeli informacijo od enega od stanovalcev, da naj bi vrata garaže izključili zlikovci, sicer bi se odprla samodejno.

Stanovalce so evakuirali, pri čemer jim je pomagal varnostnik. Ena od stanovalk, katere stanovanje je eno bližnjih mestu požara, nam je sicer zaupala, da je ni poklical nihče, ven je šla, ko je hodnik že preplavil gost dim. Dejala je še, da je bila izkušnja grozna.

Drugo našo sogovornico sta okoli prve ure zjutraj zbudila mož in sin, ki sta videla dogajanje. "Policija je blokirala cesto, tudi gasilci so bili kmalu na kraju," je opisala in dodala, da je bilo precej dima, smrdelo je po zažganih gumah, intervencija pa je trajala več kot eno uro.

Materialna škoda na zgorelem vozilu znaša 20.000 evrov. Ogled kraja dogodka bo opravljen tekom današnjega dne.

Medtem so se razširile govorice, da naj bi bil požar podtaknjen. Nekateri stanovalci naj bi namreč videli nekoga, ki je bežal iz garaže. Po nekaterih neuradnih informacijah nekaterih stanovalcev bi bil lahko dogodek povezan s preprodajo prepovedanih drog, vendar vse informacije še preverjamo pri policiji. Prav tako vzrok požara še ni znan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  18 .10. 2019 ob  18: 20
Ko so jih zgradili so bili katastrofa...voda puscala notri v blokove,zamenjat je bilo potrebno dvigala ker so bila tretje kakovosti,ograje popravit,spodaj fitnes ki je bil velik za dve sobi z poceni opremo in savno kupljeno v obiju,velike sipe na hodnikih se ne cisti zaradi nedostopnosti,razgledi pa so samo v zadnjem nadstropju vidis pa do luke koper..
Morda na koncu je res edino garaza z dvemi parkirnimi mesti omembe vredna.Avto je na suhem..recimo kot v prisojah