TESTNA KORONSKA ZABAVA: Zbralo se jih je je okoli 3000, vsi brez mask; žur se bo danes ponovil!

Svet

Na plesišču v skladišču v Liverpoolu se je zabavalo okoli 3000 ljudi. Danes se jih bo na istem plesišču znova lahko zbralo več tisoč.

V Liverpoolu se je v noči na danes zabavalo več tisoč ljudi na prvi britanski zakoniti klubski plesni zabavi brez zaščitnih mask in brez upoštevanja pravil socialnega distanciranja od izbruha pandemije covida-19.

Dogodka sodita v pilotni projekt britanske vlade, v okviru katerega želi preizkusiti, ali je med pandemijo mogoče pripraviti varne množične dogodke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vsi, ki so se ali se še bodo udeležili plesne zabave, morajo imeti negativen test na okužbo, ki ni star več kot 24 ur. Znova se bodo morali testirati čez pet dni.

Producent dogodka Sam Newson je izpostavil nujnost projekta v industriji, ki so jo omejitve ob pandemiji močno prizadele. Priznal je, da je ob začetku plesa imel solzne oči, saj je bil to zanj zelo čustven dogodek.

Predstavnik lokalnih zdravstvenih oblasti Matt Ashton je povedal, da bodo tisti, ki bodo po dogodku imeli pozitiven test na okužbo, morali v samoizolacijo. Sledili bodo tudi njihovim stikom, je dejal, a poudaril, da okužb ne pričakujejo.

Podobne poskusne množične dogodke izvajajo tudi drugod. Pred dnevi so tako iz Barcelone v Španiji sporočili, da je bilo od 5000 ljudi, ki so se prejšnji mesec v Barceloni udeležili testnega koncerta na zaprtem prizorišču, bilo na testiranju kasneje pozitivnih le šest oseb, pa še od teh se štirje potrjeno niso okužili na koncertu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija