TESTIRAJO GA NA KOPRSKIH ULICAH: Električni avtobus vozi na teh linijah (FOTO)

Koper

Avtobusom mestnega prometa v Kopru se je 19. oktobra, pridružil sodoben avtobus na električni pogon MAN Lions City 10E. Po koprskih ulicah bo sicer vozil le nekaj dni – koncesionar Arriva, d. o. o. ga bo namreč testiral za novo koncesijsko obdobje.

Električni avtobus, ki sprejme 67 potnikov na 25 sediščih in 42 stojiščih, bo do ponedeljka, 23. oktobra, vozil na linijah 1, 2 in 2a mestnega potniškega prometa, torej na relaciji Koper–Kampel–Koper in Koper–Semedela–Markovec–Bolnica–Koper.

Arriva bo z 10,5-metrskim električnim avtobusom, ki ima vgrajene baterije s skupno kapaciteto 400 kWh in z dosegom do 350 km, izvajal intenzivna testiranja za novo koncesijsko obdobje. V skladu z rezultati testiranja bo podjetje Arriva vozila prilagodilo specifičnim potrebam mesta Koper in optimiziralo delovanje v skladu z najvišjimi standardi trajnostne mobilnosti, izsledke pa nato prilagodilo tudi ostalim mestom, v katerih izvajajo mestni potniški promet.

Mestna občina Koper in Arriva sta skupno zeleno pot začeli že leta 2016. Danes vključuje flota električnih vozil mestnega prometa v Kopru že šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic oziroma Kurjerce.

Deli novico: