TERME 3000 – MORAVSKE TOPLICE: Doživite jesen v brezčasnem Prekmurju (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Prekmurje je čarobno v prav vseh letnih časih, sploh jeseni, ko se lahko ob odkrivanju skrivnosti brezčasne pokrajine razvajate z vrhunsko lokalno kulinariko in se pogrejete v blagodejnih termalnih vrelcih Term 3000 – Moravske Toplice, ki so del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts.

Presenečeni boste, koliko naravnih biserov in lokalnih posebnosti se skriva na tem koščku zemlje, ki ga na eni strani objema reka Mura, na drugi z vinogradi prekriti hribčki Goričkega in na tretji, vse do koder seže pogled, prostrana panonska ravnica. Naravne in kulturne znamenitosti le čakajo na to, da jih odkrijete! Otroke lahko razveselite z obiskom Vulkanije, kjer vas čakajo skrivnosti podzemnega sveta in čisto pravi izbruh vulkana, vsi člani družine pa boste uživali v paviljonu Expano, vrata v Pomurje, kjer lahko skozi raznolike razstave, video predstavitve in celo virtualno resničnost spoznate regijo v malem.

Razvajanje v termalni vodi in edinstvenih savnah

Med odkrivanjem Prekmurja si lahko naberete nove energije in se pogrejete v Termah 3000 – Moravske Toplice, ki so odlično izhodišče za odkrivanje okolice. Tisti, ki tudi v hladnejših mesecih radi uživate v vodnih vragolijah, boste idealno priložnost za to našli v prenovljenem notranjem delu termalnega parka, kjer se skrivata dva tobogana, ki tudi pozimi nudita adrenalinski užitek! Iz vseh hotelov, Hotela Livada Prestige, Hotela Ajda in Hotela Termal, lahko do termalnega parka dostopate skozi pokrit in ogrevan hodnik, imenovan Prekmurski most.

Spodnji del termalnega parka je kot nalašč za živahne in aktivne, za plavanje in čofotanje, otroški bazen s toboganom pa ponuja ogromno prostora za otroško igro in razposajenost. Če se želite dobro pregreti, so v zgornjem nadstropju finska, parna in infrardeča savna, po obisku katere se lahko ohladite pri ledenem vodnjaku, nato pa si odpočijete v Ajdovi počivalnici, na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami.

Pristna prekmurska kulinarika

Pravijo, da v Prekmurju nihče ne ostane lačen, v Termah 3000 – Moravske Toplice pa odlični kuharji skozi vse leto skrbijo za okusne stvaritve s pridihom lokalne prekmurske kulinarike. Tako lahko v hotelskih restavracijah okusite več kot 50 prekmurskih jedi v prvotni in modernejši izvedbi, vse skupaj vedno začinjeno z lokalnimi izdelki. Dan začnete z avtentičnim močnim prekmurskim zajtrkom, v katerem najdete dobrote lokalnih pridelovalcev, kot so prekmurske mesnine, lokalni kravji in kozji sir, ocvirkov namaz, zaseka, solata iz ajdove kaše, prekmurski jogurti in maslo, vrtanek in čebulni kruh. Ostala kulinarična ponudba vključuje sezonske pridelke, naj bodo to šparglji, jagode, čemaž, ajda ali buče. V hotelski restavraciji se lahko vsak teden udeležite tudi prekmurske večerje, ko so na jedilniku same dobrote: ciganska pečenka, bograč ipd. in še boljša vina. Hotelski kuharski mojstri so tedaj prav posebej čedni, oblečeni v tradicionalno prekmursko opravo, jedi pa pripravljajo in ponudijo v kotličkih in lončenem posodju.

Tematski paketi za vse okuse

V Termah 3000 – Moravske Toplice lahko izbirate med raznoliki paketi za različne okuse. Preverite ugodno ponudbo za krompirjeve počitnice, v okviru katere do dva otroka bivata brezplačno, ljubitelji kulinarike boste navdušeni nad paketom Mura Gourmet, zagrizeni kolesarji pa preberite več o posebnem kolesarskem paketu, s katerim imate Prekmurje na dlani. Tudi upokojenci se lahko razveselijo posebnega seniorskega paketa, pari pa izkoristijo ugodnejše razvajanje med tednom s paketom Termalni užitki. In če še ne veste, kje boste preživeli letošnje božične praznike, vas poseben praznični paket morda prepriča v to, da v objemu termalne vode pričakate Božička ali preživite najdaljšo noč v letu.

Počitnice pri nas - Hotel Livada Prestige

[POČITNICE PRI NAS - HOTEL LIVADA PRESTIGE] Okusite bogastvo občutij našega Hotela Livada Prestige, edinega petzvezdičnega hotela v Prekmurju. ???????????????? ☑️ Eleganten hotel z umirjenim ritmom vas bo skozi občutja Prekmurja popeljal že v prostorni sobi, kjer vas čakajo kadi s termo-mineralno vodo. ☑️ S pogledom skozi okno sobe vas bodo medse sprejele neskončne prekmurske livade. Zelenice ob hotelu vas vabijo na igro golfa z najdaljšo luknjo v Sloveniji. ☑️ Iz hotelske restavracije vseskozi diši po tistih pravih prekmurskih dobrotah, ki se jim ne boste mogli upreti. ☑️ Hotel se lahko pohvali tudi z lastnim umirjenim kopališčem, namenjenim gostom hotela. Nikoli ni prezgodaj načrtovati nepozabne počitnice pri nas! ???? Več o aktualnih ponudbah in fleksibilnih rezervacijah najdete tukaj???? https://bit.ly/3dZkHrR #terme3000 #pocitniceprinas #hotellivadaprestige

Objavil/a TERME 3000 - Moravske Toplice dne Torek, 13. april 2021