TEMNA PLAT SILVESTROVANJ: Zaradi nesreč s pirotehniko več smrtnih žrtev, umrl tudi 12-letni deček

Kronika

Na Nizozemskem je v nesreči s pirotehniko na zadnji večer starega leta umrl 12-letni deček, še eden je bil huje poškodovan. V Avstriji je pirotehnika terjala življenje 23-letnika, v Nemčiji pa 37-letnika. V Belgiji je medtem silovita eksplozija v stanovanjski hiši v petek vzela štiri življenja, medtem ko so eno žensko uspeli rešiti izpod ruševin.

Tragedija na silvestrovo, ki je terjala življenje 12-letnika, se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zgodila v manjšem nizozemskem kraju Haaksbergen blizu meje z Nemčijo.

Otroci se po navedbah policije s pirotehniko niso igrali sami in niso bili krivi za nesrečo, ampak so zgolj spremljali, kako je odrasel moški z doma izdelano napravo prižgal raketo. Kaj in zakaj točno je šlo narobe, zaenkrat ni znano, so pa moškega aretirali. Uporaba ognjemetnih in drugih pirotehničnih izdelkov je na Nizozemskem sicer prepovedana, a tega mnogi ne upoštevajo, še posebej ne na silvestrovo.

O nesreči s pirotehniko s smrtnim izidom poročajo tudi iz Avstrije, kjer je v okrožju Baden malo po polnoči pri prižiganju raket umrl 23-letnik, 21-letnik je bil pri tem huje poškodovan, še dve osebi pa lažje. Skupina kakih desetih ljudi je na enem tamkajšnjih travnikov praznovala novo leto in pri tem uporabljala pirotehniko, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so sicer ponoči zabeležili več podobnih nesreč, a z manj tragičnimi izidi. Podobno je bilo v Italiji, kjer je bilo zaradi petard in podobnega ranjenih več kot deset ljudi, med drugim je nek 47-letni moški v mestu Salerno na jugu države izgubil oko.

Fotografije so simbolične.

Tragično se je končalo tudi praznovanje v kraju Hennef na zahodu Nemčije, kjer so domnevno doma narejeni ognjemeti ubili 37-letnika in huje poškodovali 39-letnika. Dvojica se je po izjavah očividcev malo po polnoči ločila od skupine kakih desetih ljudi, ki je skupaj pričakala novo leto, nakar so zaslišali glasen pok in ju našli poškodovana. Poklicali so reševalce, a za mlajšega je bilo prepozno.

V Berlinu je bilo v eksploziji pirotehnike na eni od zasebnih novoletnih zabav ponoči ranjenih 12 ljudi, tudi otroci, poroča dpa. Vse so morali prepeljati v bolnišnico.

Iz mesta Turnhout na severu Belgije pa so v petek poročali o močni eksploziji, ki je uničila velik del štirinadstropne stanovanjske zgradbe in po najnovejših podatkih terjala štiri življenja. Je pa reševalcem izpod ruševin uspelo rešiti živo žensko. Pristojni sumijo, da je bilo za eksplozijo krivo uhajanje plina, a dokončnih ugotovitev še ni, še poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Maestral30knots |  02 .01. 2022 ob  09: 04
Pravilno!!! Čimveč smrti prosim!!! Tako bo vsaj sčasoma zmajkalo kretenov!!! Upam da bo kdaj poskodovan tudi kak otrok kakega ministra!!! Mogoce bojo potem spremenili zakonodajo in prodajo te pizdarije
vseved |  01 .01. 2022 ob  22: 03
Sami so si krivi.