TEKLE SO SOLZE: Izolani stopili skupaj, zbirajo denar za šolanje dečka

Izola

Izolan Robert Benčič, sicer tudi prostovoljec lokalnega odbora Rdečega križa, je pred dnevi na družbenem omrežju Facebook delil prošnjo za pomoč fantu, ki si je želel nadaljevati šolanje, a njegova družina nima dovolj sredstev za nakup učbenikov. Doživel je izjemen odziv in zahvaljujoč soobčanom in drugim, ki so priskočili na pomoč, fant zdaj šolanje na srednji poklicni šoli nadaljuje.

"Prosim, dajmo pomagati fantu, če se da, da ne bo na žalost prepuščen ulici," je k objavi, v kateri je obrazložil, katere učbenike potrebuje fant, zapisal Benčič.

Njegov poziv so na Facebooku delili 2700-krat, bil pa je deležen samih pozitivnih komentarjev. "Jaz sem že v akciji, kakšen lep občutek, ne moreš verjeti," se glasi le eden izmed njih.

DRAGI IZOLANI RABIM POMOČ DA POMAGAMO FANTU DA GRE NAPREJ V ŠOLO DA GA NE IZPIŠEJO IZ ŠOLE BI POTREBOVAL NASLEDNJE ČE...

Objavil/a Robert Benčič dne Sreda, 02. september 2020

Tudi sam pobudnik akcije, Benčič, je priznal, da se je ob odzivu ljudi in pozitivnem izkupičku akcije razjokal. Kot nam je sporočil danes, je fant, za katerega so zbirali šolsko gradivo, šel v šolo. 

"Lepo se vam zahvaljujem za tako nepričakovano velik odziv, bil sem zelo presenečen," je Benčič nagovoril donatorje, hkrati pa se je po posvetovanju s svojo mentorico pri Rdečem križu odločil, da dobrodelno akcijo nadaljuje

SPOŠTOVANI LJUDJE DOBREGAZ VESELJEM VAM SPOROČAM DA Z VAŠO POMOČJO JE FANT ŠEL V ŠOLO IN SE VAM LEPO ZAHVALJUJEM NA...

Objavil/a Robert Benčič dne Petek, 04. september 2020

Ker se je izkazalo, da so ljudje pripravljeni pomagati tudi finančno, bodo sredstva za pomoč dijaku odslej zbirali prek Rdečega križa (TRR je SI 56 1010 000 291 90 108, koda namena CHAR POMOČ DIJAKU, referenca pa SI 00), kjer bodo sprejemali tudi morebitne pakete. Zbrani denar bodo namenili za avtobusni abonma, malico in garderobo dijaka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  04 .09. 2020 ob  20: 45
-4
peče vest , izolani, pa treba donirat....
kokodek |  04 .09. 2020 ob  15: 00
12
Država bo pa raje kupila orožje !!!! Hvala vsem, ki pomagate !!!!