TEHNIČNE TEŽAVE TUDI NA FURSU: Zaradi nedelovanja sistema so podaljšali rok za obračune

Slovenija

Finančna uprava RS (Furs) bo obračune za davek na dodano vrednost (DDV), oddane v petek, zaradi nedelovanja sistema eDavki upoštevala kot pravočasne, so sporočili s Fursa. Kot so dodali, pa je treba obveznosti za plačilo DDV še vedno poravnati danes.

Vsak davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, mora davčnemu organu predložiti obračun DDV, ki mora vsebovati vse podatke, potrebne za izračun davka, za katerega je nastala obveznost obračuna, in za odbitke, kakor tudi skupno vrednost transakcij v zvezi z obračunanim davkom in opravljenimi odbitki ter vrednost vseh oproščenih transakcij.

‼️ODDAJA OBRAČUNA DDV ‼️ ✅️ Zaradi nedelovanja sistema eDavki, bomo obračune za DDV oddane jutri, upoštevali za...

Posted by Finančna uprava RS on Četvrtak, 30. novembar 2023.

Obračun DDV mora davčni zavezanec predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja, in sicer elektronsko prek Fursove storitve elektronskega poslovanja eDavki.

Več spletnih strani in sistemov državnih organov, med njimi tudi sistem eDavki, pa danes dopoldne zaradi tehničnih težav več ur ni bilo dosegljivih, zato je mogoče obračun tokrat vložiti tudi v petek, 1. decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija