TEGA ZAGOTOVO ŠE NISTE SLIŠALI: Slon ubil žensko, se vrnil na njen pogreb ter poteptal in odvrgel truplo (VIDEO)

Svet

Smrt je del življenja, kateremu se prav nobena oseba še ni uspela izogniti. Lahko pride do situacije, ko nekdo umre zaradi bolezni ali nesreče z avtomobilom, zaradi česar bi bila smrt precej običajna. Le malokdo pa bi si lahko mislil, da bo umrl na tako nenavaden način, kot na primer 70-letnica, ki jo je ubil slon, vendar to zanj ni bilo dovolj. Namreč vrnil se je na njen pogreb in poteptal truplo. Glede na poročanja je slon pobegnil iz zavetišča za divje živali Dalma v Mayurbhanj, ki je kar 200 kilometrov stran od vasi Raipal. Tovrstni napadi sicer niso tako zelo redki. Nekaj mesecev nazaj je slon starejšega turista do smrti poteptal v Zimbabveju in to pred očmi njegovega sina. Le nekaj dni pred tem pa je slon pri Viktorijinih slapovih v zahodnem Zimbabveju do smrti poteptal koordinatorja za boj proti nezakonitemu lovu.

S čim se je nekemu slonu v Indiji zamerila 70-letnica, še ni znano, a tuji mediji poročajo, da je slon prišel kar na lepem od nikoder in poteptal Mayo Murmu, ki je zjutraj jemala vodo v vasi Raipal na vzhodu Indije. Pozneje je zaradi poškodb umrla v bolnišnici, je povedal inšpektor Lopamudra Nayak.

Kot da zgodba ni dovolj tragična, s smrtjo 70-letne Maye še ni povsem konec. Ko so zvečer njeno truplo položili na pogrebno kočo, kot je tam v navadi, se je ta isti slon vrnil, zagrabil truplo in ga ponovno poteptal ter na koncu odvrgel. Po poročanju Daily Maila je družina nato pobrala pokojno in nadaljevala pogrebno slovesnost. 

V videu zgoraj je videti moškega, ki ga je leta 2021 v okrožju Dhubri poteptal slon, a v tem primeru na srečo ne do smrti. Poškodovanega so odpeljali na varno, India Today pa je poročala, da je bil moški hudo poškodovan, čeprav še živ. Pred leti je tudi v našem živalskem vrtu slonica napadla otroka, ki jo je hranil in ga pri tem poškodovala.

Sloni vsako leto v Indiji ubijejo približno sto ljudi, po nekaterih podatkih pa bi to število lahko bilo precej višje in dosegalo tudi do tristo smrtnih žrtev. Indijska vlada poskuša preprečiti tovrstne napade tako, da slonom natakne radijske ovratnice in prek SMS sporočil opozarja lokalno prebivalstvo, če se živali pojavijo v naseljenih območjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija