TEGA RES NI PRIČAKOVALA! Zadela pol milijona evrov, lastnik loterije zbežal s srečko

Svet

Zgodilo se je v Italiji. V poslovalnici loterije se je oglasila 70-letna ženska, ki je dan prej kupila dve srečki. Prva je bila brez dobitka, z drugo pa je zadela 500.000 evrov. Redna stranka je prosila za potrditev nagrade, saj ni mogla verjeti svojim očem. Kar je sledilo, je bilo še bolj nepričakovano.

Fotografija je simbolična. 

Uslužbenec je srečko vstavil v optični bralnik, po potrditvi dobitka pa jo je izročil lastniku loterijske poslovalnice za pripravo formalnosti v zvezi z izplačilom. Slednji je srečko vtaknil v žep, zapustil poslovalnico, sedel na skuter in se odpeljal.

Presenečena in zaskrbljena 70-letnica je primer prijavila karabinjerju, ki je začel iskati ubežnika, hkrati pa je incident prijavil nadzornemu uradu pri numeričnih igrah, da bi blokiral dobitno srečko in tatu preprečil izplačilo denarja.

Iskanje ubežnika je trajalo več kot en dan. V nedeljo zjutraj je policija moškega ustavila na letališču v Rimu in ga prijela na podlagi evropskega naloga za prijetje. Kot poroča Ansa, je tat kupil letalsko karto do španskega otoka Fuerteventura, a s seboj ni imel loterijske srečke. Moškega so obtožili zaradi tatvine, nato pa ga izpustili domov, piše portal remonews.com.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija