TEGA MNOGI KOLESARJI NE VEDO! Po prehodu se ne vozi; 18-letnica v Kopru dobila 'dvojno' kazen

Kronika

Včeraj ob 14.30 je v Kopru voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu za pešce trčila v 18-letno kolesarko. Voznici osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, kolesarki pa zato, ker je vozila s kolesom po prehodu za pešce.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 154 klicev. Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in tremi z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Dopoldne je pri Šmarjah padla kolesarka, 30-letna državljanka Madžarske. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljala na neutrjeno bankino, padla in si izpahnila ramo. Izrečena ji je bila globa.

Popoldne je v Lokvi 38-letni državljan Italije s kombijem zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avto na parkirišču. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,46 mg/l, izdan mu je bil posebni plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

V Kopru so ob 20.40 obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta trčila dva voznika osebnih avtomobilov zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja. 43-letniku iz okolice Naklega je bilo odrejeno pridržanje, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so 21-letniku zasegli skuter zaradi suma, da je predelan, poleg tega ima pretečeno registracijo. Sledi obdolžilni predlog.

BONUS VIDEO: Se sprašujete, kaj imata skupnega prestolnica Slovenske Istre in prestolnica Gane?

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 29 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob 20.30 so pri Malih Ločah ustavili kombi, ki ga je vozil 42-letni državljan Indije. V tovornem delu vozila je bilo 17 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno (14 državljanov Indije in trije državljani Pakistana).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  07 .06. 2022 ob  21: 29
Če ti kolesar po zebri preseka pot nimaš šans. Pol si kriv zaradi neprilagojene hitrosti.
Policaji, skrijte se. Pojma nimate. Ni vsakič neprilagojena hitrost.
Hedajd |  07 .06. 2022 ob  16: 18
Vsi ki so naredili izpit za kolo bi morali to vedeti a vendar...Zdej so pa itak na cestah glavni skiroji 25ke in kolesa....sej bojo kmalu tudi rolerji. Zakoni de merd.