TEGA JE VSE VEČ, BODITE RES PREVIDNI! Ta 'kiks' jo je stal več kot 7000 evrov

Kronika

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper so prejeli prijavo goljufije. Ženska je preko elektronske pošte prejela obvestilo o poštni pošiljki, za dostavo katere je morala poravnati manjši znesek. Za stroške pošiljanja je domnevni Pošti Slovenije posredovala podatke svoje bančne kartice in transakcijo potrdila s potrditveno kodo. Ugotovila je, da je nekdo zlorabil podatke njene bančne kartice in na njenem bančnem računu opravil sedem bančnih plačil v skupnem znesku 7.418 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva.

Policisti so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 181 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Kraje

Na Kozini so ukradli iz prostorov podjetja euro palete, vredne 1.000 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v prostore podjetja in ukradel prenosni računalnik, več mobilnih telefonov, plačilnih kartic in nekaj denarja.

Ponoči je na Škofijah nekdo ukradel zaklenjen in neregistriran moped Piaggio Zip, vreden 1.400 evrov.

Zaseg vozniškega dovoljenja

V Postojni so 35-letniku zasegli vozniško dovoljenje, ker je odklonil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Alkoholiziran voznik motorja

Popoldan so v Izoli ustavili 45-letnega voznika motorja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,39 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. 

Na mejni prehod Jelšane je pripeljal voznik tovornega vozila, 51-letni državljan BiH, s ponarejeno registrsko tablico. Sledi kazenska ovadba.

Ilegalni prehodi meje

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper obravnavali 121 ilegalnih prehodov državne meje. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija