TEDEN, KI GA V KOPRU NE GRE ZAMUDITI: Veliko dobre hrane, glasbe in zabave za najmlajše

Koper

Z Glasbenimi večeri, Otroškim festivalom, Golažjado, prireditvijo Vonj po Istri in drugimi dogodki se nadaljuje bogato prireditveno dogajanje v destinaciji Koper.

Danes ob 20.00 se bodo v Pokrajinskem muzeju Koper nadaljevali Glasbeni večeri, na katerih bodo nastopili Maja Keuc in Amaya Kvartet. V četrtek bo na Prešernovem trgu v Kopru v organizaciji Zavoda Koper Otok Otroški festival, na katerem se bodo zlasti najmlajši lahko preizkusili v različnih prostočasnih dejavnostih: na delavnici bodo risali portrete, spoznali dejavnost Društva ljubiteljev eksotičnih živali, se učili angleškega jezika, si ogledali predstave in še in še. Program bo za obiskovalce brezplačen, odvijal pa se bo med 9.00 in 12.00 ter med 16.30 in 18.00.

V soboto bo pestro tako v mestu kot na podeželju

Sobota bo tako v mestu kot tudi na podeželju zelo bogata. V Krkavčah se bo že od 10.00 dalje program pristne istrske prireditve Vonj po Istri, v sklopu katere bodo obiskovalci lahko nakupovali domače izdelke in pridelke, spoznali, kako poteka iskanje tartufov in oranje z boškarinom, ter spremljali kuharski šov, kuharsko tekmovanje in kulturni program. Vonj po Istri je bila prepoznana tudi kot prireditev z dodano vrednostjo v Mestni občini Koper.

Tudi na Škofijah bo v soboto v ospredju kulinarika, saj Društvo Dobra volja Škofije že četrto leto zapored pripravlja družabno in kulinarično prireditev Golažjada, na kateri se bodo tekmovalci pomerili v kuhanju golaža, vse skupaj pa bo popestril tudi bogat spremljevalni program.

V mestu bo sobota minila predvsem v znamenju Evropskega tedna mobilnosti in prireditve Koper giba, po vsej občini pa bo potekala akcija Očistimo Slovenijo. Več o dogajanju na www.koper.si in Facebook strani Visit Koper.

Deli novico: