TEATRALEN NASTOP PREDSEDNICE DZ: Žugala s prstom in Janši "napela enih par" (ANKETA)

Slovenija

Včeraj, 1. junija, je zaprisegla nova vlada, 15. po vrsti, ki jo bo vodil Robert Golob. Po videnem na seji državnega zbora, na kateri so poslanci potrjevali ministrsko ekipo, pa bodo bodoče razprave v parlamentu vse prej kot mirne. Po družbenem omrežju Twitter je namreč zaokrožil videoposnetek govora predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ki je med precej teatralnim nastopom tudi žugala s prstom.

Klakočar Zupančičeva je s povzdignjenim glasom in podarjanjem besed pretekli vladi očitala sarkastičen in ciničen odnos do ljudi: "In veste kaj? Ljudje so ji dali košarico. In naj se nikoli več v tej državi ne ponovi, da bo oblast dvignila roke na svoje lastne državljane. Ker jih je. In naj se nikoli več ne tepta pravna država. In naj se nikoli več ne teptajo človekove pravice, ker so naši predniki kri dali zanjo."

Nato se je obrnila na Janeza Janšo, ki sicer v parlamentu ni bil prisoten. Kot je uvodoma poudarila, se sicer strinja, da se ne govori o osebah, ki jih ni zraven, razen v primeru poslancev. "Gospod Janez Janša, verjamem, da me gledate," je pričela, "če menite, da vam kot predsedniku vlade, zdaj odhajajočemu, gre pravica, da ljudi poklicno degradirate, ker se ne strinjajo z vami, da jih pošiljate v psihiatrične bolnišnice, da jih javno – ker mene ne zanima, kaj on dela v zasebnosti, kaj govori – žalite, z vsem, kar vam v tistem trenutku pade na pamet ... vam jaz, jaz, bivša okrajna sodnica in popolna novinka v politiki, povem, ne, nimate te pravice! Nimate je!"

Za konec je novemu mandatarju, ministrom in ministricam ter Sloveniji zaželela srečo.

Kaj menite, je takšen nastop primeren za predsednico državnega zbora? Odgovorite v spodnji anketi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šperjo |  03 .06. 2022 ob  15: 13
-2
PRČ- spodnji komentar
ma po imenu sodeč , si v SDS ali NSI ? ma tako mi diši ......
Prč |  02 .06. 2022 ob  20: 51
-1
Od zdaj naprej bo kokodakanje premalo, začnite delat, ker sodili vas bomo po dejanjih. Kje je stroka, ki ste jo obljubljali?
vseved |  02 .06. 2022 ob  20: 49
15
BRAVO ! GOSPA IMA JAJCA ZA RAZLIKO OD VSEH MOŠKIH V PARLAMENTU.
kokodek |  02 .06. 2022 ob  16: 38
19
haha, odlično povedano!!!!
Istriano |  02 .06. 2022 ob  15: 41
23
S to damico bo še smeha.