TE VREČKE SO PRAVO ČUDO! Vsi jih zavržejo, a so še kako uporabne

Trendi

Ko ste kdaj kupili nove čevlje, torbico ali majico ste verjetno v paketu našli majhne vrečke in jih vrgli stran, kajne? Naslednjič jih raje shranite, saj vam bodo prišle še kako prav. Silica gel vrečke, ki vsebujejo majhne silikonske kroglice, namreč odlično vpijajo in zadržujejo vlago, ter tako pomagajo pri ohranjanju življenjske dobe mnogih stvari. Preverite, kje vse vam bodo pomagale.

Kozmetična torbica

Če se vam dogaja, da je vaša kozmetična torbica izpostavljena vodi in je zato velikokrat mokra, si pomagajte s temi vrečicami, ki lahko vpijejo od 20 do 40 odstotkov svoje teže. Seveda skušajte najprej čim več vode vpiti z brisačo ali papirnato brisačko.

Vlažne kopalke

Kadar morate v kovček spakirati še vlažne kopalke, jih najprej pospravite v plastično vrečko, vanjo pa položite še nekaj vrečic. Gel bo pospešil sušenje in preprečil širitev vlage na ostala oblačila.

Srebrnina

Na srebrnem priboru se čez čas pojavijo temni madeži, ki nastanejo zaradi mešanice srebra, zraka in vlage. Zato ga shranjujte zavitega v primerno blago (lahko tudi v plastično vrečko), skupaj z vrečicami silica gela.

Šopek

Če hočete šopek ohraniti za vedno, pospešite sušenje s silica gelom tako, da šopek zavijete v plastično vrečko, skupaj s štirimi vrečicami gela. Kroglice v vrečkah bodo šopek posušile hitreje in učinkoviteje.

Zatohel vonj knjig

Mnogim je ta vonj sicer všeč, a če ste med tistimi, ki ga ne prenesejo, ga lahko odpravite z vrečicami. Rešitev je podobna kot prej. Knjigo skupaj z vrečicami zaprite v plastično vrečko. A ker je razpad papirja dolgotrajen proces, bo zatohel vonj morda težko povsem odpraviti, ga bodo pa vrečke vsaj omilile.

Britvice

Ker vrečke vpijajo vlago, bodo preprečile rjavenje britvic in s tem posledično podaljšale njihovo življenjsko dobo. Ta je v najboljšem primeru dolga pet tednov. Britvico skupaj z vrečicami pospravite v zrakotesno vrečko.

Moker telefon

Vsi vemo, kako pomemben spremljevalec našega vsakdana je postal mobilni telefon. Prinaša nam mnoge koristi, a kaj, ko si brez njega ne predstavljamo več normalnega dneva. Kaj storiti, če pride do neljube situacije, ko nam na primer telefon pade v vodo? Seveda zavlada panika. Vsi že dobro vemo, da riž izjemno dobro vpija tekočino iz telefona, a obstaja še nekaj bolj učinkovitega. Položite telefon v škatlo skupaj z vrečkami silica gela in počakajte dan ali dva!

Zaščita knjig

Papir, še posebej, če je že star, lahko hitro preperi, posledično pa lahko hitro izgubimo nam drage dokumente, ali še hujše, spomine. Da se to ne bi zgodilo, v škatlo poleg vam dragih papirjev, revij, dokumentov in knjig položite vrečke silica gela. Kot rečeno, ima ta izjemno sposobnost vpijanja vlage.

Smrdeči čevlji

Smrdeči čevlji so problem marsikoga. To težavo se da zlahka odpraviti, s tem, da se položi vrečko ali dve silica gela v posamezen čevelj. Mnogi so presenečeni, kako učinkovita je ta rešitev, saj silica gel sam po sebi preprečuje vlago, posledično pa ne pride do smradu.

Podobno lahko storite tudi s športnimi oblačili po treningu. Zaradi vlage in potu ta začnejo velikokrat smrdeti, a tudi tukaj se silica gel izkaže za odlično preventivno rešitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija