TE HRANE NIKAR NE JEJTE NA PRAZEN ŽELODEC! Povzroča vse od napihnjenosti do resnejših zdravstvenih težav

Trendi

Hrana, ki jo zaužijemo, ima ogromen vpliv na naše zdravje. Pri tem pa ni pomembno le, kaj pojemo, ampak tudi, kdaj. In čeprav večina ljudi ve, da bi se morali zvečer izogibati težki in mastni hrani, le malo kdo pazi, kaj zaužije zjutraj oziroma na prazen želodec.

Med živila, ki se jim je zjutraj oziroma na prazen želodec bolje izogibati, v prvi vrsti sodi pecivo. Hrana, ki vsebuje kvas, namreč draži ovojnico želodca in lahko povzroča napihnjenost. Zjutraj se raje odpovejte tudi sladkarijam, saj raven inzulina dvignejo v nebo in povečajo nevarnost za diabetes, hkrati pa poskrbijo, da nam bo čez dan primanjkovalo energije.

Priporočljive niso niti hruške, banane, kumare, paradižniki in citrusi. Hruške zaradi trdih vlaken škodijo membranam želodca, banane bodo naglo povišale magnezij v krvi, kar ne bo odgovarjalo srcu, kumare pa lahko povzročijo zgago, napihnjenost in bolečine v trebuhu. Tako paradižnik kot citrusi vsebujejo veliko kislin, ki poleg zgage povečujejo še tveganje za čir na želodcu.

Na prazen želodec se raje izogibajte tudi začinjeni hrani, ki bo že navsezgodaj zjutraj razdražila prebavni sistem, posledice pa boste čutili še ves dan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija