TAYLOR SWIFT PREMAGALA KRALJA POPA: Pri 29 letih so ji pomembni 'le spomini'

Svet

Ameriška pevka Taylor Swift je ponovno slavila na podelitvi Ameriških glasbenih nagrad, poročajo tuje tiskovne agencije. Osvojila jih je pet in tako prispela do skupno 28 nagrad, s čimer je presegla dosedanjega rekorderja Michaela Jacksona, ki jih je zbral 24. Med drugim je dobila glavno nagrado za umetnico leta in nagrado za umetnico desetletja.

"Pomembni so mi le spomini, ki jih imam že leta z vami," je 29-letna pevka povedala občinstvu na slovesnosti v Los Angelesu, potem ko je izvedla preplet svojih uspešnic.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina se je pričakovalo, da bo spregovorila o sporu z vodjema diskografske hiše Big Machine Records Scooterjem Braunom in Scottom Borchetto, ker sta ji odvzela avtorske pravice pri njenih prvih šestih albumih, ki jih je posnela v času pogodbe s to založbo. Zaradi tega ji je grozila prepoved izvajanja lastne glasbe, pa tudi prepoved uporabe iste glasbe v dokumentarnem filmu, ki ga je objavil Netflix.

Big Machine Label Group in Dick Clark Production sta sicer pred kratkim objavila, da sta dosegla licenčni sporazum, s katerim sta odobrila nastope svojih izvajalcev za pretočne oddaje in oddaje na vzajemno odobrenih platformah.

Taylor Swift spora na nedeljski podelitvi nagrad ni omenila, je pa svoj nastop začela v beli bluzi z napisi naslovov svojih starih albumov. "Letošnje leto je zame polno leto. Bilo je precej dobro, a tudi precej zapleteno," je dejala glasbenica, ki je pometla s konkurenco - Drakeom, Ariano Grande, Halsey in Post Maloneom. Dobila je še nagrade za najboljši videospot za pesem You Need to Calm Down, najboljšo pop/rock izvajalko ter najboljši pop/rock album za ploščo Lover.

Drugo najvišje število nagrad sta po poročanju portala Hollywood Reporter dobila korejska fantovska zasedba BTS in ameriški kantavtor Khalid. Oboji so odnesli po tri nagrade.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija