Tatovi so imeli svoj vikend

Kronika

V Kopru je neznanec državljanu Avstrije v lokalu z jakne ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, plačilne kartice in 90 evrov. Da nima denarnice, je ugotovil, ko je želel plačati. Oškodovan je za 150 evrov.

Brez torbice pa je v Kopru ostala tudi Avstrijka. V torbi je imela digitalni fotoaparat Cannon, telefon znamke Samsung, denarnico, bančne kartice, potni list, zdravstveno izkaznico in 80 evrov gotovine.

V Portorožu je nekdo domačinki z naslonjala stola ukradel torbico, v kateri je imela dokumente, 245 evrov in mobilni telefon Samsung S Duo. Oškodovana je za približno 500 evrov.

V Boninih je nekdo iz odklenjene garaže ukradel kolo z motorjem znamke Gillera Runner, turkizno modre barve, neregistrirano. Lastnik iz Kopra je oškodovan za 800 evrov. 

Tunizijci po avtocesti peš do Italije

Ob 14.34 so policisti na avtocesti proti Fernetičem prijeli tri ilegalne prebežnike brez dokumentov. Vsi so bili državljani Tunizije, potovali pa so peš. Vrnjeni bodo na Hrvaško.

V petek popoldan so na Ravbarkomandi policisti izsledili VW Passata, ki je bil konec avgusta ukraden v Bolgariji. Imel je novo številko šasije in nove tablice, dokumenti pa so ostali isti. 46-letnega voznika, državljana Bolgarije, so zaslišali, sledi mu kazenska ovadba za prikrivanje. Vozilo so seveda zasegli.