TATJANA BOBNAR BO SVETOVALKA PIRC MUSARJEVE: Znano tudi, s čim se bo ukvarjala

Slovenija

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za svetovalko izbrala nekdanjo notranjo ministrico in generalno direktorico policije Tatjano Bobnar. To je včeraj popoldne poročal časnik Delo, predsednica pa je zvečer za TV Slovenija potrdila, da se bo Bobnarjeva v njenem uradu ukvarjala s človekovo varnostjo in pravicami.

Nataša Pirc Musar

"Potrjujem, da Tatjana Bobnar prihaja v urad," je ob robu varnostne konference v Münchnu dejala predsednica Pirc Musar. Pojasnila je, da se bo nekdanja notranja ministrica med drugim ukvarjala s problemom izbrisanih, ki je po besedah predsednice velika črna pika za Slovenijo, do konca mandata pa si želi problem spraviti z mize.

Bobnarjeva se bo ukvarjala tudi s človekovo varnostjo ter nasiljem nad ženskami, je povedala predsednica, ki je dodala, da njena svetovalka za nacionalno varnost ostaja Nataša Dolenc.

Tatjana Bobnar

Pirc Musarjeva in Bobnarjeva sta sodelovali že v preteklosti, ko sta zasedali funkciji informacijske pooblaščenke in pomočnice generalnega direktorja policije. V času spora med Bobnarjevo in premierjem Robertom Golobom se je o možnosti sodelovanja med Bobnarjevo in predsednico že ugibalo, vendar so takrat v ekipi Pirc Musarjeve to ostro zanikali. Kljub temu so dopustili možnost, da bi se to lahko zgodilo kasneje, piše Delo.

Predsednica naj bi o dogovoru z Bobnarjevo že obvestila premierja, še dodajajo na Delu.

Kdaj bo Pirc Musarjeva tudi podpisala ukaz o imenovanju Bobnarjeve še ni jasno, saj se v njenem uradu na vprašanje Dela in STA o tem še niso odzvali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  18 .02. 2023 ob  13: 27
Dy bukuroshe.