TAPRAVE RAZVADE V PRAVIH KOLIČINAH: Mladi navdušeni nad Dnevom vina in čokolade (FOTO)

PR

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se je nekaj dni pred velikonočnimi prazniki v koprski Taverni odvil že šesti Dan vina in čokolade. Udeleženci so lahko degustirali več vrst vin ter različne vrste čokolad in čokoladnih sladic.

Na dogodku se je predstavilo 14 razstavljavcev, od tega 11 vinarjev in 3 čokoladnice. Mladi so pokazali velik interes za izobraževanje o osnovah kulture pitja vina in uživanja sladic, saj so vinarjem in čokoladnicam namenili veliko pozornosti, jih spraševali o njihovem pridelovanju in se ob dobri družbi kulturno zabavali. Vsi obiskovalci so uživali ob okušanju vrhunskih slovenskih vin, ki so jih predstavljali mladi vinarji ter ob sladkanju s čokoladami in sladicami ponudnikov iz Slovenije. 

Šesti dan vina in čokolade je v petek zaznamovalo 11 vinarjev iz slovenske Istre, in sicer Vina Brič, Vina Franca, Ekološko vinogradništvo Rodica, Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Vina Božič, Vina Bordon, Vinska klet Kralj, Domačija Ražman, Vinska klet Rakar, Kmetija Trunkl in Vina Plahuta. Za čokoladna razvajanja so poskrbeli Čokoladnica Da Ponte, La chocolate, Sladki cekini in ŠOUP s čokolado Čokoladnice Tramontana.

Delavnica degustiranja in izdelave etikete pri vinarju Mateju Kralj sta navdušili vse obiskovalce. Na prvi delavnici so obiskovalci imeli možnost preizkusiti svojo ustvarjalnost in izdelati vinsko etiketo na podlagi buteljke, ki jim jo je predstavil in v degustacijo ponudil vinar. Naslednja delavnica pa je bila namenjena piljenju okusnih čutil. Eden izmed razstavljalcev, natančneje Danijel Sertič iz Čokoladnice Da Ponte je za obiskovalce pripravil delavnico Okusi, opiši in ugani. Sodelujoče so organizatorji izzvali, da v parih en tekmovalec poskusi čokolado, ki jo je moral nato z drugimi besedami ali sinonimi opisati drugemu tekmovalcu. Udeleženci so se zelo dobro odrezali pri ugibanju okusov in prejeli bogate nagrade. 

"Za nami je še en uspešno izpeljan dogodek, dan kombiniranja vina in čokolade. Dogodek je bil dobro obiskan in ponosni smo na celoten potek dneva, katerega so pospremili obiskovalci mladih generacij, domačini, pa tudi tujci. Da obstaja zanimanje po učenju in spoznavanju novega, dobrega in kvalitetnega, pri tem pa zmerno uživati in se zabavati, nam povedo mladi, katerih je na dogodku vsako leto več. Obiskovalci so uživali v vrhunskih žlahtnih kapljicah in odličnih čokoladah ter slaščicah, za katere so poskrbeli najboljši razstavljalci iz lokalnega okolja," je za zaključek povedala Adrijana Šučur, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP in dodala, da je skrivnost tapravih razvad v pravih količinah.

Deli novico: