TAKŠNEGA GOSTA BI BIL VSAK VESEL: Zaposlene razveselil z 2000 dolarji napitnine

Večina Američanov bi se strinjala, da naj bi napitnina v restavraciji znašala največ 20 odstotkov izdanega računa, kar pa se gostu chicaške restavracije Boka očitno ni zdelo dovolj. Navdušen nad obrokom in postrežbo, ki ju je bil deležen, je osebje nagradil z 2000 dolarji napitnine, kar je zneslo 260 odstotkov zneska, ki so mu ga zaračunali.

Radodarni gost, ki so ga opisali zgolj kot "Mike, ki je bil na obisku iz Seattla", je po izdaji računa v višini 759 dolarjev temu najprej pridal 300 dolarjev napitnine. Nato se je odpravil v kuhinjo in vsakemu od 17 tam zaposlenih dal še 100 dolarjev.

Restavracija, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, je novico o dogodku s fotografijo zadovoljnega obiskovalca najprej delila na Instagramu. Kot je nato v ponedeljek za časnik Chicago Tribune dejal vodja restavracije Jon Leopold, je bilo čudovito, da je nekdo izkazal tolikšno mero zadovoljstva.

A post shared by BOKA Chicago (@bokachicago) on Apr 16, 2018 at 11:05am PDT

"Ne gre samo za denar, temveč tudi za čas, ki ga je preživel z zaposlenimi v kuhinji, ki jim je povedal, kako čudovit je bil obrok in kako pomembno je, da počnejo, kar počnejo," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Boka se označuje kot restavracija, ki streže sezonske ameriške jedi. Nominirana je za prestižno ameriško kulinarično nagrado James Beard, dobitnika katere bodo razglasili 7. maja.

Deli novico:

Vladoiu |  17 .04. 2018 ob  15: 27
Justino, govoriš to iz lastnih izkušenj? Če ne, si dobrodošel v strežbo ali v kuhinjo!
Čarli @ Justino |  17 .04. 2018 ob  12: 29
Pri nas so le Ruski gostje radodaeni z mančami pa ti še vedno manj ! Plače pa imamo v skladu z drugimi branžami sorazmerne.
Justino |  17 .04. 2018 ob  12: 20
Pri nas so tudi podobni gostje samo ker naši kuharji,natakarji,receptorji,nosači kufrov,...tega javno nepovejo,znajo pa jokat nad plačami....