Takšne tragedije nihče ni pričakoval

Koper

Mirno vasico v zaledju Kopra je včeraj pretresla družinska tragedija. Spor med bratoma se je končal z umorom in samomorom. Domačini pravijo, da česa takega v vasi ne pomnijo, prav tako pa takšnega dogodka tudi niso pričakovali. 

Sosedje so nam povedali, da so se trije bratje večkrat sprli, a nikdar ni kazalo, da bi lahko običajni spori prerasli v takšno tragedijo, ki se ji je izognil le P. Š.

Vse se je začelo v njegovi hiši, kjer sta se njegova brata, G. Š. in B. Š., sprla, domnevno zaradi manjše vsote denarja, ki naj bi jo G. Š. dolgoval B. Š. Vinko Šavle, prvi sosed omenjenih bratov, nam je povedal, da je govoril s P. Š., ta pa mu je dejal, da je bil B. Š. včeraj izjemno besen, povsem iz sebe. "Njihov prepir, ki se je odvijal pri P. Š., je trajal kake pol ure. Nato je B. Š. zapustil hišo in posvaril brata, da bosta videla, kaj bo sedaj naredil."

Vinko Šavle

Lahko bi jo skupil tudi tretji brat

Kmalu za tem se je proti svojemu domu odpravil G. Š., čeprav mu je P. Š. to odstvetoval. Pri izhodu iz hiše ga je pričakal B. Š. in ga ustrelil z lovsko puško. A tragedije še ni bilo konec. "Tedaj je B. Š. vstopil v hišo in klical P. Š., naj pride iz sobe. Ta pa mu je dejal, da bo to storil le, če odvrže puško, kar je ta tudi naredil. Vmes je P. Š. poklical policiste, ko je prišel ven iz sobe, pa je poskušal pomiriti brata, a je temu znova prekipelo. P. Š. ga ni mogel obvladati, B. Š. pa je znova pograbil puško, šel za hišo in tam sodil še sebi," nam je še zaupal Šavle.

Povedal nam je tudi, da je vse tri brate poznal in imel z njimi povsem normalne sosedske odnose. Prav tako ni pričakoval, da bi se lahko na sosednjem dvorišču zgodilo kaj takega. Zaradi dogodka je bil pretresen tudi sosed Silvo Šavron, ki pravi, da se kaj podobnega v vasi še ni zgodilo ter da česa takega nihče tudi ni pričakoval. “Vsi smo jih poznali, nismo pa veliko vedeli o njihovih sporih. Šokirani smo nad tem, kar se je zgodilo," je povedal vidno pretreseni sosed.

Le en sosed ni presenečen

Edini, ki pravi, da tragedija morda le ni tako nepričakovana, je bližnji sosed Dragan Vulič. Povedal je, da sam včeraj ničesar ni slišal, je pa poznal brate in vedel tudi za nekatere spore med njimi. "Tudi sam sem imel en spor z B. Š. pred približno desetimi leti. Tedaj je mojemu sinu grozil z zračno puško, zato smo to reševali na sodišču. Vse skupaj se je zaključilo le z opominom. Sicer pa je bil B. Š. vedno malce bolj agresiven. Zame ta tragedija morda ni tako nepričakovana," je še zaključil. 

treši |  24 .10. 2013 ob  09: 41
tragedij ,se žal nikoli ne pričakuje