TAKŠNA JE TRENUTNA SITUACIJA NA OBALI: Številka za klic v sili je močno obremenjena, na terenu skoraj 200 gasilcev (VIDEO)

Kronika

V Operativnem gasilskem poveljstvu so do 18. ure v slovenski Istri zaradi močnega deževja zabeležili 190 izrednih dogodkov. Med temi je šlo največkrat za odkrite strehe, za plazove oziroma zdrse zemljine, poplavljene objekte in podrta drevesa, navajajo.

Lokacija Labor, grozljiv prizor. Video: Amra Jusić

Posted by Regional on Monday, August 28, 2023

V vasi Padna je močan veter po do zdaj zbranih podatkih odkril 14 objektov. V Mestni občini Koper je na OŠ Šmarje delno odkrilo streho, več posameznih objektov pa je delno ali v celoti odkritih.

Poplavilo je tudi Šalaro. 

Do sedaj so zabeležili 16 plazov, ki po trenutnih podatkih ne ogrožajo neposredno objekte oziroma ljudi. V Izoli je še vedno poplavljeno območje Jagodja in Livad.

V vseh istrskih občinah je podrtih veliko dreves, ki so ponekod poškodovala strehe na objektih in avtomobile. Zaradi dreves na cestišču je bil marsikje oviran promet. Posamezne ceste so zaradi zdrsov zemljine, visokega vodostaja vode ali nanosov zemlje še vedno slabo prevozne.

Trenutno je na terenu 143 gasilcev iz obalne regije, pomaga pa še 30 gasilcev iz Postojnske ter 10 iz regije Ilirska Bistrica. Na terenu so vse komunalne službe, cestna podjetja ter pripadniki civilne zaščite.

Tuš planet Koper

Posted by Klavdij Koren on Monday, August 28, 2023

"Ker je številka za klic v sili 112 močno obremenjena s klici, vljudno naprošamo za strpnost," so še zapisali v Štabu civilne zaščite za Obalno regijo.

Zaradi velikega števila intervencij vsem občanom obalnih občin sporočamo, da so vse naše razpoložljive sile na terenu in delamo po prioriteti. Hvala za razumevanje!

Posted by Gasilska brigada Koper on Monday, August 28, 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija