TAKOLE JIH JE PRINESEL OKOLI: Je morda ogoljufal tudi vas?

Kronika

Novomeški kriminalisti so odvzeli prostost 34-letnemu moškemu, osumljenemu več goljufij. V soboto so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici v Krškem, ki je zanj odredila pripor. Z goljufijami si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 70.000 evrov. Moškega iz Posavja so sicer v preteklosti že obravnavali.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je osumljenec v lanskem letu na območju Posavja, Dolenjske, Suhe Krajine in Ljubljane ogoljufal več ljudi. Oškodovancem je lažno obljubljal dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, pa si je denar protipravno prilastil in z oškodovanci prekinil stike.

V več primerih je preko družbenega omrežja navezal stik z ženskami, katerim se je predstavljal pod različnimi lažnimi imeni. Z njimi se je tudi srečal, vzpostavil ljubezenski odnos in si z različnimi lažmi in pretvezami od njih izposojal denar, ki ga ni imel namena vrniti. Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike. Oškodovanki, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je tudi grozil, če ga bo prijavila policiji.

Ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli, kjer se je dogovoril za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, bil je že pravnomočno obsojen na večletno zaporno kazen, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kriminalisti preiskavo nadaljujejo in ocenjujejo, da je bilo žrtev še bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso naznanili organom pregona. Morebitne oškodovance 34-letnega goljufa ali podobnih primerov goljufij pozivajo, da o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija